• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Tallinn peatas ajutiselt Tartu maantee läbimurde rajamise

  Tallinna linnavalitsus peatas ajutiselt Tartu maantee läbimurde ehitamise, sest soovib saada muinsuskaitsjate lõplikku seisukohta läbimurde alale jääva keskaegse ehitise säilitamise vajalikkusest, kirjutab Eesti Päevaleht.

  ?Oleme praegu kõik tööd peatanud kuni muinsuskaitsenõukogu reedel tehtava otsuseni, kas ja millisel kujul säilitada läbimurde alale jääv arvatavasti keskaegne ehitis,? lausus säästva arengu ja planeerimise ameti juhataja asetäitja Hain Karu. ?Väga raske on ennustada, millise otsuse nõukogu vastu võtab, kuid võib karta, et läbimurde ehitamine läheb seetõttu lõppkokkuvõttes kallimaks kui algselt planeeritud.?
  Tallinna muinsuskaitseinspektsiooni peadirektori asetäitja Anton Pärn lausus, et muinsuskaitsjad on valmis leidma kompromisse. ?Ei ole nii, et Tartu maantee läbimurde ehitamisel on nüüd kriips peal, tuleb lihtsalt maha istuda ja arutada võimalikke lahendusvariantide üle,? ütles Pärn. ?Peaküsimus on selles, kuidas mõlemat asja ühitada, et nii läbimurre saaks tehtud, kui keskaegne ehitis säilitatud,? lisas ta.
  Tartu maantee läbimurde alale jääva Püha Johannese Hospidali varemete säilitamist ja konserveerimist soovitas muinsuskaitsenõukogule möödunud reedel arheoloogiamälestiste ekspertnõukogu. Nõukogu leidis, et arvatavasti 14. sajandist pärit varemed omavad suurt kultuuriväärtust, kuna tegu on kunagise Tallinna eeslinna ehitisega.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Triinu Järviste: kas Eesti haiglaid tohib piiramatult rahastada?
Euroopa Komisjon analüüsis hiljuti tehtud otsuses Eesti tervishoiusüsteemi rahastusmudelit ning andis hinnangu sellele, kas riik tohib haiglavõrgu arengukavas olevaid haiglaid erahaiglatele eelistada. Selle üle, mida riik ja omavalitsused komisjoni juhistest järeldama peaks ja kas erahaiglad peavad tõesti HVA haiglatele antud igasugust toetust pika näoga kõrvalt vaatama, arutleb advokaadibüroo TGS Baltic konkurentsiõiguse vandeadvokaat Triinu Järviste.
Euroopa Komisjon analüüsis hiljuti tehtud otsuses Eesti tervishoiusüsteemi rahastusmudelit ning andis hinnangu sellele, kas riik tohib haiglavõrgu arengukavas olevaid haiglaid erahaiglatele eelistada. Selle üle, mida riik ja omavalitsused komisjoni juhistest järeldama peaks ja kas erahaiglad peavad tõesti HVA haiglatele antud igasugust toetust pika näoga kõrvalt vaatama, arutleb advokaadibüroo TGS Baltic konkurentsiõiguse vandeadvokaat Triinu Järviste.
USA peamised indeksid punased
USA peamised indeksid lõpetasid reede tehnoloogiasektori vedamisel punases, samalajal kui investorite meelsust mõjutavad potensiaalne ettevõtete maksutõus ja eelseisev FEDi kohtumine, vahendab Reuters.
USA peamised indeksid lõpetasid reede tehnoloogiasektori vedamisel punases, samalajal kui investorite meelsust mõjutavad potensiaalne ettevõtete maksutõus ja eelseisev FEDi kohtumine, vahendab Reuters.
Raadiohommikus: kaua tants kinnisvaraturul ja pinged tööturul veel kestavad?
Äripäeva raadio esmaspäevases hommikuprogrammis lahatakse kinnisvaraturu huvitavamaid arenguid, otsitakse lahendusi tööjõu nappusele ning arutletakse, miks naistele head tootlust börsidel ei andestata.
Äripäeva raadio esmaspäevases hommikuprogrammis lahatakse kinnisvaraturu huvitavamaid arenguid, otsitakse lahendusi tööjõu nappusele ning arutletakse, miks naistele head tootlust börsidel ei andestata.
Andmekaitsele läbi sõrmede vaatamine maksab miljoneid
Korras andmekaitse ettevõtte sees tagab paremad partnerlussuhted ning tugevama positsiooni läbirääkimistelaua taga, samas kui probleemid võivad isegi tükk aega pärast nende likvideerimist tähendada mitme miljoni euro suurust trahvi.
Korras andmekaitse ettevõtte sees tagab paremad partnerlussuhted ning tugevama positsiooni läbirääkimistelaua taga, samas kui probleemid võivad isegi tükk aega pärast nende likvideerimist tähendada mitme miljoni euro suurust trahvi.