Kadi Heinsalu • 11. oktoober 2001 kell 14:41

Taliban peab televisiooni patuks

Afganistani sõjast on vähe telepilte, kuna Lääne filmigrupid ei pääse riiki muu hulgas ka põhjusel, et Taliban peab televisiooni patuks, teatab MTV3.

Vaid üks firma on saanud loa filmida Afganistanis: araabiakeelne uudistekanal Al Jazeera ja see firma lõikab sellest suuri kasumeid.

?See tuleb sellest, et me oleme Talibani meelest kahest halvast parim,? ütles Al Jazeera Londoni esinduse juht Yasri Fouda. ?CNN ja BBC on Talibani vaatenurgast vaenlase esindajad. Teisalt ei taha Taliban teha koostööd ka araabiavalitsuse kontrolli all olevate meediaagentuuridega, sest nad peavad neid valeusulisteks,' tõdes Fouda. Al Jazeera on tema kinnitusel erapooletu. ?Loodan, et seni, kuni suudame mõlemad pooled vihased hoidam on kõik korras,? lisas ta.

Hetkel kuum