Ülo Toomsalu • 15. oktoober 2001 kell 6:13

Koolidirektor jäi süüdi korruptsioonis

Tartu ringkonnakohus jättis muutmata Antsla keskkooli direktorile Heinar Koolile Võru maakohtus määratud karistuse korruptiivse teo eest, kirjutab Eesti Päevaleht.

Süüdistuse järgi sooritas Kool 1999. aasta septembrist järgmise aasta juulini kaheksal korral varalisi tehinguid OÜga Diamond Marketing, mille osanik ja juhatuse liige on tema poeg Kristian Kool.

Tõendamist leidis, et Heinar Kool ostis oma poja firmalt arvutikomplekte, -komponente ja lisaseadmeid kokku 307 265 krooni eest, seisab kohtu otsuses. Nii tagas Kool oma poja firmale eelisseisundi teiste arvutifirmade ees.

Korruptsioonivastase seaduse kohaselt on ametiisikul keelatud sooritada varalisi tehinguid iseenda või juriidilise isikuga, mille aktsiad või osad kuuluvad talle või tema lähisugulastele.

Heinar Kool end süüdi ei tunnistanud ja palus ringkonnakohtul end õigeks mõista.

Prokurör seevastu palus ringkonnakohtul mõista Koolile 250 päevamäära ehk 11 500 krooni suurune trahv, kuna senine karistus ei vasta kuriteo raskusele ja süüdimõistetu isiksusele. Prokuröri hinnangul on karistus liiga leebe, kuna riik on üheks oma prioriteediks seadnud korruptsiooni vastu võitlemise.

Kui Võru maakohus määras tänavu mais Koolile korruptiivse teo eest 60 päevamäära ehk 2610 krooni suuruse trahvi, siis Tartu ringkonnakohus tõstis summa 2760 kroonile, sest vahepeal on kerkinud päevamäära suurus. Prokuröri protest jäi rahuldamata.

Hetkel kuum