Viktoria Korpan • 17. oktoober 2001 kell 11:57

Vladimir Putin ütles suursaadik Karin Jaanile tere

Täna andis Eesti Vabariigi suursaadik Vene Föderatsioonis Karin Jaani üle oma volikirja president Vladimir Putinile. Eesti suursaadiku ja Venemaa presidendi vestluse algul ütles Vladimir Putin eesti keeles 'tere'.

Oma kõnes suursaadikutele rõhutas Putin, et Venemaa avaldab igakülgset toetust Ameerika Ühendriikidele võitluses terrorismiga.

Terrorismiteemat käsitletakse nii Venemaa ja Ameerika Ühendriikide presidendi kohtumisel Shanghais kui ka Vladimir Putini peatsel visiidil USAsse.

Vladimir Putin ütles, et Balti naabritega tahab Venemaa häid suhteid omada. President Putini sõnul ei näe ta Eesti-Vene suhetes probleeme, millele ei oleks lahendust. Vladimir Putin soovis Karin Jaanile palju jõudu sellel raskel teel, et koos Venemaaga need olemasolevad probleemid lahendada.

Karin Jaani lausus, et tema olukord on ainulaadne, sest ta toob tervitusi kahelt presidendilt. Vladimir Putin tundis seejärel huvi Lennart Meri käekäigu vastu. Vestluse lõpus kutsus Karin Jaani Venemaa presidenti külastama Eestit, Vladimir Putin pidas seda võimalikuks.

Tseremoonial Kremli Georgi saalis andsid vastavalt Moskvasse saabumise järjekorras oma volikirja Venemaa presidendile üle Ameerika Ühendriikide, Kuveidi, Eesti, Iiri, Mongoolia, Bahreini ja Iraani suursaadik.

Karin Jaani sündis 1952. aastal. Ta on lõpetanud Tartu Ülikooli filoloogiateaduskonna inglise keele erialal. Aastatel 1992-1995 oli Karin Jaani Riigikogu liige ning 1995. aastal valiti ta teistkordselt parlamenti. Aastatel 1995-1999 oli Karin Jaani Eesti suursaadik Euroopa Nõukogu juures Strasbourg"is. Enne nimetamist Eesti suursaadikuks Moskvas töötas Karin Jaani välisministeeriumi nõunikuna ja Riigikogu välissuhete osakonna juhatajana.

Karin Jaani valdab inglise, vene, saksa ja soome keelt.

Hetkel kuum