Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Lihaküpsetajad ajavad end võistlusvormi

  ?Sõna trenn kõlab meie tegevuse kohta tõesti naljakalt, kuid peame harjutama, sest võistlusel peab olema tegevus minutipealt paigas,? räägib Eesti Barbecue Assotsiatsiooni president Tiit Treve. ?Me oleme teinud kümmekond treeningut selle menüüga, millega võistlusele lähme.?
  Kuus Eesti barbecue-meistrit on võtnud eesmärgis paari nädala pärast Lõuna-Aafrika Vabariigi pealinnas Kaplinnas toimuvatel barbecue maailmameistrivõistlustel pjedestaalile jõuda. Konkurentideks on 40 gurmaanide võistkonda kümnest riigist. Eesti võistkonna peakokk on telest tuntud Jazz, võistkonna kapten muu hulgas maitseainete kaubandusega tegelev Jaan Habicht ja liikmed Vambola Moores restoranist Kamikaze ning Rain Käärst, Silver Siitam ja Arne Schumann Reval Hotelligrupi restoranidest.
  Lihaküpsetamise treening aga pole hoopiski tavaline lihasussutamine. Üritus algab tünnikujulise ahju kurjaks ajamisega, ahju temperatuuri jälgitakse hoolikalt ning peetakse selle kohta ka logiraamatut. Samamoodi pannakse kirja, kui kaua lihaküpsetamine aega võttis ning kõik liigutused, mis küpsetamise juures tehakse.
  ?Näed, kala jäigi liiga kauaks ahju, maitse pole enam see mis peab,? kurdab võistkonna kapten Jaan Habicht. ?Jäime liiga kauaks jutustama.?
  Ka liha ei taha kuidagi valmida, sest ilm läheb vahepeal külmemaks. Sellist asja aga Habichti sõnul MM-võistlustel juhtuda ei tohi, sest meeskond peab alates kella 11.00 hommikust iga 45 minuti järel serveerima uue roa ja nii viis käiku. ?Kui serveerimisega hiljaks jääd, on võistlus automaatselt lõppenud,? selgitab Habicht. ?Tänane trenn pole siiski ebaõnnestunud, sest teeme siit omad järeldused ja tähelepanekud.?
  Võistlusele kaasa võtavad ?sportlased? materjalid, mida Lõuna-Aafrikast tõenäoliselt ei leia. ?Ahjud võtame kaasa, natuke lepapuid, kui õnnestub neid üle piiri toimetada, mustsõstraid, pohli, köömneid ja taluvõid,? loetleb Habicht. ?Liha on sealtpoolt, samuti maitseained.?
  ?Grillisportlaste? osavõtt ala MM-võistlustelt läheb maksma umbes 300 000 krooni, raha tuleb sponsorite Rakvere Lihakombinaadi, Reval Hotelligrupi, Pauligi ja Tallinna linnavalitsuse taskust. Tallinna linn annab ürituse tarbeks 15 000 krooni, firmad oma toetuse suurust ei avalikusta.
  Eesti lihameistrite unistus on korraldada 2004. aasta barbecue EM-võistlused Tallinnas ning Tiit Treve sõnul on selline asjade käik ka suhteliselt realistlik, eriti kui meeskonnal Kaplinnas hästi läheb.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Poliitmuda lendab mis kole, aga tegelikult pole katki midagi
Uue haigla ja raudtee rahastamisest taganemise otsust hinnates tuleb eristada kaht mõõdet – poliitilist ja sisulist, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Uue haigla ja raudtee rahastamisest taganemise otsust hinnates tuleb eristada kaht mõõdet – poliitilist ja sisulist, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Marek Kiisa nipid iduinvesteeringute valimiseks
Riskikapitalifondi Nordic Ninja kaasasutaja Marek Kiisa rääkis InvesteerimisFestivalil, et idufirmade puhul on kõige tähtsam asutaja suutlikkus rasketes olukordades toime tulla ja vajaduse korral suunda muuta.
Riskikapitalifondi Nordic Ninja kaasasutaja Marek Kiisa rääkis InvesteerimisFestivalil, et idufirmade puhul on kõige tähtsam asutaja suutlikkus rasketes olukordades toime tulla ja vajaduse korral suunda muuta.
Neinar Seli: mul on praegu täpselt samasugune tunne nagu 2008. aastal
Äripäeva Rikaste TOPi esiotsas figureeriv ja Eesti ärimaailma suurim otsustaja Neinar Seli praegu hoida kainet mõistust ja uskuda, et varsti läheb paremaks “Tark ei torma, see aeg tuleb üle elada,” ütleb Seli.
Äripäeva Rikaste TOPi esiotsas figureeriv ja Eesti ärimaailma suurim otsustaja Neinar Seli praegu hoida kainet mõistust ja uskuda, et varsti läheb paremaks “Tark ei torma, see aeg tuleb üle elada,” ütleb Seli.
Suur galerii: InvesteerimisFestivali esimene päev
Eile algas kolm päeva kestev InvesteerimisFestival.
Eile algas kolm päeva kestev InvesteerimisFestival.
Comodule koondab ärid ühe katuse alla ja saab uue tegevjuhi Kristjan Maruste jätkab emafirma juhina
Eesti tehnoloogiaettevõte Comodule muudab ettevõtte struktuuri ja loob grupi, mis koondab enda alla kolm ettevõtet. Senine Comodule'i juht Kristjan Maruste asub juhtima emaettevõtet, Comodule'i ette astub teine asutaja Teet Praks.
Eesti tehnoloogiaettevõte Comodule muudab ettevõtte struktuuri ja loob grupi, mis koondab enda alla kolm ettevõtet. Senine Comodule'i juht Kristjan Maruste asub juhtima emaettevõtet, Comodule'i ette astub teine asutaja Teet Praks.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.