24. oktoober 2001 kell 8:30

Suprema: Hansapanga tugeva kasumi taga on madal netoprovisjonide maht

Hansapanga prognoositust suurem kolmanda kvartali puhaskasum oli peamiselt põhjustatud loodetust madalamatest netoprovisjonide mahust, tõdeb investeerimispank Suprema panga majandustulemusi kajastavas raportis.

Majandusolukorra halvenemise valguses jääb Suprema aga oma konservatiivse liini juurde, uskudes et panga vara kvaliteedi probleemid tulevad esile kui ka netoprovisjonid hakkavad suurenema järgemiste kvartalite jooksul.

Suprema sõnul olid ettevõte mitte intressikulud prognoositust suuremad ning seda suures osas loodetavasti LTB ülevõtmisest tekkinud administratiiv- ja personalikulude tõttu.

See kergitas oluliselt panga kulu/tulu suhet, mis kasvas kvartaliga 48,7%lt 51,6%ni.Kuna LTB tekitab suuri kulusid ka neljandas kvartalis näeb investeerimispank efektiivsuse langust ka panga kogu selle aasta majandustulemustes.

Praegusel hetkel jääb investeerimispank Hansapanga aktsiale antud 178 kroonise aastalõpu hinnasihi juurde ning soovitab panga aktsiat osta.

Kell 10:20 maksis Hansapanga aktsia Tallinna börsil 138,50 krooni ehk 0,2% rohkem kui eile õhtul.

Hetkel kuum