25. oktoober 2001 kell 22:00

1000 krooni on parem kui 500, aga...

Järgmisest aastast saab nn bensiinikompensatsiooni maksta kuni 1000 krooni kuus. Sellega murti iidamast-aadamast kehtinud 500 krooni piirmäär, hea seegi. Aga vahepealsel ajal on bensiin kallinenud umbes kolm korda ja kohustuslik liikluskindlustus tõenäoliselt sama palju. Need koos teevad keskmiselt ökonoomse sõiduauto korral kuludeks umbes ühe krooni kilomeetri kohta. Seega saaks tööasju ajada 1000 km kuus ehk ca 45 km päevas ? ehk veab otsesed kulud välja. Kui valitsus arvab, et ta sai maha suure heateoga, peab ta küll pettuma. Regulaarselt hoolduses käies lisandub kilomeetrile vähemalt paarkümmend senti, auto amortisatsioon võib ise ulatuda kroonini km kohta. Siis veel rehvide vahetus, ülevaatus jne. Sõnaga, 1000 krooni tuleb üllatavalt tihti välja käia.

Hetkel kuum