Outsourcing?ut on IT-vallas mitu liiki

29. oktoober 2001, 00:00

IBMi Eesti esinduse juhi Valdo Randpere sõnul Eestis IT-teenuste vallas ükski firma veel outsourcing?u täisteenust ei osuta. IBM on selleks valmis, aga klientidega pole läbirääkimised veel lõpule jõudnud, tõdeb Randpere.

Täielik outsourcing?u pakett hõlmaks teenust saava firma IT-varustuse ostu raamatupidamislikus väärtuses ning siis talle teenuse osutamist. IBM pakub Eestis monitooringut, riistvara ja tarkvara renti. Monitooringu teenusega alustati selle aasta alguses ? Eestist jälgitakse neid servereid, mida IBM on Soomes klientidelt ostnud. Enamiku probleeme saab ilma kohale minemata lahendada, aga kui selline vajadus siiski tekib, parandavad vea Soome esinduse töötajad, selgitab Randpere. Riistvara ja tarkvara rendiga on IBM Eestis tegelenud juba mitu aastat. Rootsis tehtud uuringu kohaselt kasutavad firmad outsourcing?ut eelkõige selleks, et keskenduda põhitegevusele (see on prioriteediks 36 protsendile küsitluses osalenutest). Valdo Randpere peab eriti huvitavaks asjaolu, et IT maksumust peab sama uuringu kohaselt outsourcing?ule üleminekul esmatähtsaks vaid 5% Rootsi juhte.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    25. November 2011, 09:09
    Otsi:

    Ava täpsem otsing