Inno Tähismaa • 2. november 2001 kell 6:27

Isamaaliitlased said Tartu linna juhtkonnast kinga

Eile õhtul vabastas Tartu volikogu ametist volikogu esimehe Peeter Tulviste ja abilinnapea Jüri Kõre, kes mõlemad kuuluvad Isamaaliitu.

Nii Tulvistele kui Kõrele makstakse seoses ametist lahkumisega hüvitist kolme kuu ametipalga ulatuses, teatas volikogu esindaja.

Uueks volikogu esimeheks valis volikogu Keskerakonna fraktsiooni esimehe Aadu Musta. Must jätkab töötamist oma põhitöökohal Tartu Ülikoolis, volikogu esimehe ülesannete täitmise eest makstakse talle hüvitust 50% ulatuses linnavolikogu esimehele ettenähtud töötasust. Volikogu esimehe kuutöötasuks 75% Riigikogu esimehe põhipalgast, mis on ligi 30 000 krooni.

Jüri Kõre asemel kinnitati sotsiaalvaldkonna abilinnapeaks Keskerakonna fraktsiooni liige, Tartu Tööstuskooli direktor Vladimir ?okman. ?okman asub abilinnapea kohuseid täitma 26. novembrist. Ühtlasi taastati Jüri Kõre volikogu liikme volitused ning peatati tema asendusliikme Toomas Liivamäe volitused.

Eelmisel istungil Ilona Merzini asemel abilinnapeaks valitud Anto Ili volikogu liikme volitused peatati ning volikogu liikme volitused anti asendusliikmele Jaak Villerile. Jaak Viller valiti Toomas Liivamäe asemel ka haridus- ja kultuurikomisjoni esimeheks ning Anto Ili asemel arengu- ja planeerimiskomisjoni aseesimeheks.

Hetkel kuum