Romet Kreek • 11. november 2001 kell 22:00

Ootused kaalusid üle kasumihoiatused

Ameerika aktsiad lõpetasid reedese kauplemispäeva väikeses plussis, kuna langusmeeleolud said murtud unistusega tuleval aastal taastuvast majandusest.

?Viimasel seitsmel nädalal oleme me näinud kauneid aktsiate hinnaliikumisi, mis on pannud inimesi kasumeid võtma,? ütles Reutersile investeerimisfirma Advest investeerimisstrateeg Jack Shaughnessy.

Kütusefirmad said lootust uudisest, et Venemaa võib liituda naftakartelliga OPEC kärpimaks naftatootmist kütusehindade ülesajamiseks.

Kütusefirma Exxon Mobil aktsia tõusis reedel 1,9 protsendi võrra 40,25 dollarile.

Dow Jonesi tööstuslik keskmine tõusis reedel 0,21 protsendi võrra 9608 punktile ning S&P 500 indeks kerkis 0,16 protsendi võrra 1120,31 punktile. Nasdaq tõusis 0,04 protsendi võrra 1828,48 punktile. Aktsiaturu käibed olid madalad, kuna esmaspäeval tähistati veteranide päeva ning USA aktsiaturud olid suletud.

Aktsiaturule mõjus halvasti meelelahutusgigandi Walt Disney hoiatus. Firma teatas 78protsendisest kvartalikasumi langusest ja hoiatas, et ta ei suuda täita senist turu kasumiootust. Firma aktsia tõusis päeva alguse miinusest päeva lõpuks 0,58 protsendi võrra plussi, 18,95 dollarile.

Samalaadse negatiivse avaldusega esines ka toiduainetootja Heinz, kes teatas tagasiminekust toiduaineäris restoranide väiksema nõudluse tõttu. Heinzi aktsia langes aktsiaturu avanemise järel järsult 6,56 protsendi võrra 39,90 dollarile tavapärasest oluliselt suurema aktsiakäibe juures.

Hetkel kuum