• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Veteranide päev algas lennukatastroofiga

  Ameerika aktsiaturud alustasid esmaspäeval, veteranide päeval kauplemist, samas kui võlakirjaturud jäid suletuks. Üsna kauplemispäeva alguses kukkus lennuk New Yorgi Queensi linnaosas J. F. Kennedy lennuvälja lähistel alla, süüdates neli maja.
  Kas tegu oli terroriaktiga või mitte, polnud eile kella 17.15ks veel teada. Igatahes kuulutati New Yorgis välja eriolukord ? lennuväljad suleti, nagu ka liiklus tunnelites ning sildadel.
  Kordus tuttavaks saanud paanikastenaarium ? ostuhuvi leidsid kullakaevanduste, gaasitootjate ja kaitsetööstuse aktsiad ning müügihuvi lennukompaniide, hotellide ja restoranide ning kindlustusseltside aktsiad.
  Mida aeg edasi, seda enam tuleb informatsiooni, et tegu pole terroriaktiga, kuna lennukimootor pudenes enne lennukatastroofi lennuki küljest. Samas uurib Föderaalne Juurdlusbüroo lennuki pardal toimuda võinud plahvatuse versiooni.
  Tähelepanu väärib see, kui tundlikud on finantsturud õnnetuste suhtes, eriti kui neid on võimalik seostada terrorismiga. Kahtlemata ei mõju see lennuõnnetus hästi turismile, lennuliinidele ega jõulude-eelsele kaubanduse tipphooajale. Investorid kardavad uusi terroriakte ja hoiavad aktsiatest eemale.
  Kell 18.30ks oli Dow Jonesi tööstuslik keskmine langenud 1,68 võrra 9446,78 punktile, Nasdaq 1,23 võrra 1805,93 punktile ning S&P 500 indeks 1,36 võrra 1105,07 punktile. Kõik 30 Dow indeksisse kuuluvat aktsiat olid miinuses.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Kalev Kaljuste: pöörame pilgud (ka) Rootsi!
Pärnus tegutseb palju Soome ettevõtjaid, kuid minu arvates tuleks alustada Pärnu linna kui ühe parima elukeskkonna ja atraktiivse ettevõtluskeskkonna turundamist ka Rootsi suunal, kirjutab sotsiaaldemokraatliku erakonna esinumber kohalikel valimistel Pärnus Kalev Kaljuste vastuses Äripäeva valimiste-eelsele küsitlusele.
Pärnus tegutseb palju Soome ettevõtjaid, kuid minu arvates tuleks alustada Pärnu linna kui ühe parima elukeskkonna ja atraktiivse ettevõtluskeskkonna turundamist ka Rootsi suunal, kirjutab sotsiaaldemokraatliku erakonna esinumber kohalikel valimistel Pärnus Kalev Kaljuste vastuses Äripäeva valimiste-eelsele küsitlusele.
Ignitis ja Šiauliu vedasid Balti börse allapoole
Tallinna börsiindeks langes täna 0,4 protsenti, 1939,5 punktini. Balti börsiindeks kukkus aga 0,9 protsenti ja lõpetas päeva 1557,1 punktil.
Tallinna börsiindeks langes täna 0,4 protsenti, 1939,5 punktini. Balti börsiindeks kukkus aga 0,9 protsenti ja lõpetas päeva 1557,1 punktil.
Elektrienergia hinnatõus paneb aina rohkem kodusele päikeseenergia-jaamale mõtlema
Juba neljas kuu järjest näeme väga olulist elektrienergia hinnatõusu ning arvestades kasvavat nõudlust elektrienergia järele ja tootmise liikumist 100% süsinikuvabaduse suunas, pole odavnemist ka lähitulevikus näha.
Juba neljas kuu järjest näeme väga olulist elektrienergia hinnatõusu ning arvestades kasvavat nõudlust elektrienergia järele ja tootmise liikumist 100% süsinikuvabaduse suunas, pole odavnemist ka lähitulevikus näha.
Enefit Green võib täna avaldada uudise börsile mineku kohta
Eesti Energia kontserni kuuluv taastuvaenergiaettevõte Enefit Green korraldab täna kell 11 pressikonverentsi, kus tahab jagada ettevõtte hetkeseisu ja arenguplaane.
Eesti Energia kontserni kuuluv taastuvaenergiaettevõte Enefit Green korraldab täna kell 11 pressikonverentsi, kus tahab jagada ettevõtte hetkeseisu ja arenguplaane.