Veteranide päev algas lennukatastroofiga

Romet Kreek 13. november 2001, 00:00

Ameerika aktsiaturud alustasid esmaspäeval, veteranide päeval kauplemist, samas kui võlakirjaturud jäid suletuks. Üsna kauplemispäeva alguses kukkus lennuk New Yorgi Queensi linnaosas J. F. Kennedy lennuvälja lähistel alla, süüdates neli maja.

Kas tegu oli terroriaktiga või mitte, polnud eile kella 17.15ks veel teada. Igatahes kuulutati New Yorgis välja eriolukord ? lennuväljad suleti, nagu ka liiklus tunnelites ning sildadel.

Kordus tuttavaks saanud paanikastenaarium ? ostuhuvi leidsid kullakaevanduste, gaasitootjate ja kaitsetööstuse aktsiad ning müügihuvi lennukompaniide, hotellide ja restoranide ning kindlustusseltside aktsiad.

Mida aeg edasi, seda enam tuleb informatsiooni, et tegu pole terroriaktiga, kuna lennukimootor pudenes enne lennukatastroofi lennuki küljest. Samas uurib Föderaalne Juurdlusbüroo lennuki pardal toimuda võinud plahvatuse versiooni.

Tähelepanu väärib see, kui tundlikud on finantsturud õnnetuste suhtes, eriti kui neid on võimalik seostada terrorismiga. Kahtlemata ei mõju see lennuõnnetus hästi turismile, lennuliinidele ega jõulude-eelsele kaubanduse tipphooajale. Investorid kardavad uusi terroriakte ja hoiavad aktsiatest eemale.

Kell 18.30ks oli Dow Jonesi tööstuslik keskmine langenud 1,68 võrra 9446,78 punktile, Nasdaq 1,23 võrra 1805,93 punktile ning S&P 500 indeks 1,36 võrra 1105,07 punktile. Kõik 30 Dow indeksisse kuuluvat aktsiat olid miinuses.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing