Raivo Sormunen • 18. november 2001 kell 22:00

Norma liigub vaikselt ülespoole

Eelmise nädala viimane tööpäev möödus Tallinna börsi kolme liideraktsia jaoks aktiivselt, kuid ilma ühtse suunata. Kui Hansapanga aktsia püsis stabiilselt ranges hinnakoridoris, siis Eesti Telekomi ja Norma aktsiate hinnanoteeringud kosusid päevaga jõudsalt.

Päevaga ligi 2 mln kroonist käivet ja toredat kauplemisaktiivsust näidanud ohutusrihmade tootja aktsia tõusis 1,2 ning sulgus 51 kroonil, hinnatasemel, mis on aktsia jaoks ülematuna seisnud alates selle aasta 17. augustist.

Viimase kaheksa nädala jooksul, mille sisse on jäänud korralikud kolmanda kvartali majandustulemused, on Norma aktsia kerkinud tasahilju kokku juba 18,6.

Täpselt sama ajavahemiku jooksul on tugevalt esinenud ka Norma suuromanik Autoliv, mille aktsia on kosunud Stockholmi börsil 151,50 Rootsi kroonilt 188 Rootsi kroonini ehk 24,1.

Mõõdukalt kosuva Euroopa telekomisektori kõrval jätkas reedel ülesrühkimist ka Eesti Telekomi aktsia. Päevaga 1,5 tõusu ja kerkimist 67,75 kroonini tähendas aktsia jaoks 12. järjestikust tõusupäeva, mille jooksul on aktsia jõudnud kosuda juba 23,2 võrra.

Aktsia edasise liikumise kohta ütles Hansabank Marketsi maakler Lauri Lind uudisteagentuurile Reuters, et siiani välishuvist ülesviidud Eesti Telekomi aktsia peaks stabiliseeruma 70 krooni all.

Üle veerandsaja miljoni kroonini paisunud börsi päevakäibele pani tugeva õla alla Hansapanga aktsia, millega reedese päeva lõpus tehtud kaks umbes 50 000 aktsia suurust plokktehingut aitasid aktsia käibe 15 mln kroonini. Panga aktsia lõpetas reede 0,7 ja nädala 2,8 tõusuga.

Hetkel kuum