• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Norma liigub vaikselt ülespoole

  Eelmise nädala viimane tööpäev möödus Tallinna börsi kolme liideraktsia jaoks aktiivselt, kuid ilma ühtse suunata. Kui Hansapanga aktsia püsis stabiilselt ranges hinnakoridoris, siis Eesti Telekomi ja Norma aktsiate hinnanoteeringud kosusid päevaga jõudsalt.
  Päevaga ligi 2 mln kroonist käivet ja toredat kauplemisaktiivsust näidanud ohutusrihmade tootja aktsia tõusis 1,2 ning sulgus 51 kroonil, hinnatasemel, mis on aktsia jaoks ülematuna seisnud alates selle aasta 17. augustist.
  Viimase kaheksa nädala jooksul, mille sisse on jäänud korralikud kolmanda kvartali majandustulemused, on Norma aktsia kerkinud tasahilju kokku juba 18,6.
  Täpselt sama ajavahemiku jooksul on tugevalt esinenud ka Norma suuromanik Autoliv, mille aktsia on kosunud Stockholmi börsil 151,50 Rootsi kroonilt 188 Rootsi kroonini ehk 24,1.
  Mõõdukalt kosuva Euroopa telekomisektori kõrval jätkas reedel ülesrühkimist ka Eesti Telekomi aktsia. Päevaga 1,5 tõusu ja kerkimist 67,75 kroonini tähendas aktsia jaoks 12. järjestikust tõusupäeva, mille jooksul on aktsia jõudnud kosuda juba 23,2 võrra.
  Aktsia edasise liikumise kohta ütles Hansabank Marketsi maakler Lauri Lind uudisteagentuurile Reuters, et siiani välishuvist ülesviidud Eesti Telekomi aktsia peaks stabiliseeruma 70 krooni all.
  Üle veerandsaja miljoni kroonini paisunud börsi päevakäibele pani tugeva õla alla Hansapanga aktsia, millega reedese päeva lõpus tehtud kaks umbes 50 000 aktsia suurust plokktehingut aitasid aktsia käibe 15 mln kroonini. Panga aktsia lõpetas reede 0,7 ja nädala 2,8 tõusuga.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Adam Erki Enok: elekter on kallis. Aga kes investeeriks tootmisesse, kui hind võib nulli kukkuda?
Elektri hind on kõrge ja kahjustab nii ettevõtete konkurentsivõimet kui ka eraisikute toimetulekut. Erakond Isamaa on välja hüüdnud plaani hinda kunstlikult alla tuua, kuid see ei lahenda olukorda, kus tootmisvõimsusi on lihtsalt puudu. Vaja oleks hoopis mehhanismi, mis julgustaks uutesse tootmisseadmetesse investeerimist, kirjutab päikesepaneelide tootearenduse spetsialist Adam Erki Enok.
Elektri hind on kõrge ja kahjustab nii ettevõtete konkurentsivõimet kui ka eraisikute toimetulekut. Erakond Isamaa on välja hüüdnud plaani hinda kunstlikult alla tuua, kuid see ei lahenda olukorda, kus tootmisvõimsusi on lihtsalt puudu. Vaja oleks hoopis mehhanismi, mis julgustaks uutesse tootmisseadmetesse investeerimist, kirjutab päikesepaneelide tootearenduse spetsialist Adam Erki Enok.
Metallid kukkusid halvimasse kvartalisse pärast eelmist finantskriisi
Tööstusmetallide alamindeks on teises kvartalis langenud 26%, mis on suurima langus alates 2008. aasta lõpust. Langusele pöördusid metallid pärast Föderaalreservi 0,75protsendipunktist intressimäära tõstmist.
Tööstusmetallide alamindeks on teises kvartalis langenud 26%, mis on suurima langus alates 2008. aasta lõpust. Langusele pöördusid metallid pärast Föderaalreservi 0,75protsendipunktist intressimäära tõstmist.
Baltika juht lahkub ametist
Baltika juhatuse esimees Flavio Perini lahkub poolte kokkuleppel ametist, uueks juhiks saab senine juhatuse liige Brigitta Kippak.
Baltika juhatuse esimees Flavio Perini lahkub poolte kokkuleppel ametist, uueks juhiks saab senine juhatuse liige Brigitta Kippak.
Euroopas kardetakse sel talvel maagaasi siseturu lõppu
Euroopa Liidu liikmesriikidel tuleb olla valmis ohuks, kus energiaturg sel talvel killustub ja soov üksteist välja aidata kahaneb.
Euroopa Liidu liikmesriikidel tuleb olla valmis ohuks, kus energiaturg sel talvel killustub ja soov üksteist välja aidata kahaneb.
Nädala lood: täiusliku tormi hoiatus ja sügisene külm dušš, maasikakorjajaid ei kusagil
Jaaninädalal huvitas Äripäeva lugejaid enim, mida on öelda tuntud investoritel Madis Müüril ja Jaak Roosaarel. Mõlemad ennustavad keerulisi aegu.
Jaaninädalal huvitas Äripäeva lugejaid enim, mida on öelda tuntud investoritel Madis Müüril ja Jaak Roosaarel. Mõlemad ennustavad keerulisi aegu.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.