22. november 2001 kell 22:00

Odavate lendude firma kasvatab turuosa

?Tänu Ryanairile ja Frankfurti Hahni lennuväljale on Lufthansa kõrgete hindadega monopol Saksamaa turul läbi,? ütles Ryanairi tegevjuht Michael O?Leary.

Samal ajal kui traditsioonilised lennufirmad koondavad töötajaid ja vähendavad lende, on odavamad lennukompaniid sektori probleemidest pääsenud. Sel kuul avaldatud tulemuste järgi kasvas Ryanairi kasum esimesel poolaastal 39 protsenti.

Kahe viimase kuuga on Swissair ja Sabena kokku varisenud, madalamate hindadega kompaniidele eesotsas Ryanairi ja EasyJet and Go?ga ennustatakse turuosa kasvu. Lufthansa on juba loobunud nimetatud firmadega konkureerimisest mitmel liinil Londoni Stanstedi lennuväljale, sealhulgas Frankfurtist, Hamburgist ja Münchenist.

O?Leary sõnul pole olnud ?kunagi lihtsam kui praegu? Euroopas oma tegevust laiendada, sest teised suuremad lennufirmad panevad oma lennuliine kinni.

Frankfurtist 60 kilomeetri kaugusel asuv Hahni lennujaam on Ryanairi teine tegevuskeskus Euroopa mandriosas. Läinud aastal alustati lendusid Brüsseli Charleroi? lennuväljalt. Ryanairil on baasid ka Dublinis ja Londoni Stanstedi lennuväljal.

Ryanair ei piirdu Saksamaaga, vaid plaanib väljakutse heita ka Skandinaavia lennukompaniile SAS.

Autor: ÄP Online

Hetkel kuum