3. detsember 2001 kell 6:35

Merita pank on tänasest Nordea pank

Alates tänasest kannavad kõik Nordea kontserni jaepangandusüksused uut ühist nime Nordea. Nordea, lühend sõnadest Nordic Ideas (põhjamaised ideed), asendab nimed Merita, Nordbanken, Unibank, ja Christiania Bank, teatas pank.

'See on samm edasi Nordea integreerumisprotsessis. Meie eesmärk on ühendada kontserni pankade parim ja tuua see kõigi klientideni. Samm sammult arendame oma tooteid ja teenuseid paremaks,' ütleb Nordea kontserni juhataja Thorleif Krarup.

Uus nimi võetakse kõikides kontorites kasutusse juba esmaspäeval. Juriidiliste nimemuutuste järel kannavad nelja Põhjamaa jaepangad nimesid Nordea Bank Finland Plc, Nordea Bank Sweden AB (publ), Nordea Bank Danmark A/S ja Nordea Bank Norge ASA. Nordea nime kasutavad juba sellised üksused nagu Corporate and Institutional Banking, Investment Banking ja Asset Management.

Nime vahetavad ka Eestis, Lätis ja Leedus tegutsevad allüksused. Eestis kasutatavaks nimeks saab Nordea Pank.

Hetkel kuum