Jaapan on teel kolmandasse kriisi

Tõnis Oja 05. detsember 2001, 00:00

Jeen võib sattuda lähipäevil tugeva surve alla pärast seda, kui reitinguagentuur Moody?s otsustas alandada saareriigi krediidireitingut sel nädalal ühe palli võrra Aa3ni. Möödunud nädalal tegid seda juba reitinguagentuurid Standard & Poor?s, Fitch ning Duff & Phelps. Kui agentuurid kärbivad Jaapani reitingut ühe A-ni, on oodata jeenide suuremat müügilainet, sest paljudel rahvusvahelistel turgudel investeerivatel pensionifondidel on keelatud investeerida ühe-A reitinguga väärtpaberitesse.

Jeeni ohustab ka neljapäeval avaldatav kolmanda kvartali sisemajanduse kogutoodangu näitaja, mis analüütikute ennustuste kohaselt langes 0,7 protsenti. Kui majanduse languse ennustus peab paika, tähendab see, et Jaapan on alates 1990. aastate algusest majanduskriisis juba kolmandat korda. Eile oli jeeni kurss 123 USD/JPY.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    25. November 2011, 12:08
    Otsi:

    Ava täpsem otsing