• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Ühispanga analüütik: 4,9% majanduskasv on hea üllatus

  Kolmanda kvartali 4,9% majanduskasv on hea üllatusega ning tõstsime tänavuse aasta majadnuskasvu prognoosi varasemalt 4,7 protsendilt 4,9 protsendile, lausus Ühispanga turuanalüüsi divisjoni direktor Sven Kunsing.

  Kunsingu sõnul on hea kolmanda kvartali majanduskasv ilmselt seletatav tööstustoodangu müüginumbritega, mis on olnud tõeliselt volatiilsed (kuude kaupa 15.7%, 7.2% ja 2.1%), kuid kokkuvõttes siiski paremad kui teises kvartalis (4.9%, 6.9% ja 3%).
  Ka jaemüük on olnud tugev, sarnane kahele eelnevale kvartalile, kuid neis kvartalites polnud SKT eratarbimise komponent kuigi tugev.
  Kunsing märkis, et ei näe neljandas kvartalis järsu languse võimalust, mistõttu senine neljanda kvartali 4% SKT kasvuprognoos jäeti muutmata ning seetõttu suurenes ka kogu aasta majanduskasvu prognoos.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Säästkem energiat taastuvenergiale
Ei ole mõtet raisata aega kalli elektrihinna ja CO2 kvootide üle kirumisele, vaid asuda kiirelt taastuvenergia tootmist edendama, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor nädalakommentaaris.
Ei ole mõtet raisata aega kalli elektrihinna ja CO2 kvootide üle kirumisele, vaid asuda kiirelt taastuvenergia tootmist edendama, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor nädalakommentaaris.
Valge Maja hoiatab järgmise finantskriisi eest
Valge Maja hoiatas reedel, et Kongressi saamatus suurendada riigivõla piirmäära võib viia majanduse langusesse ja kriitiliste riigiteenuste kärpimiseni, vahendab Reuters.
Valge Maja hoiatas reedel, et Kongressi saamatus suurendada riigivõla piirmäära võib viia majanduse langusesse ja kriitiliste riigiteenuste kärpimiseni, vahendab Reuters.
Venemaal algas AstraZeneca vaktsiini tootmine
Venemaal Moskva oblastis Puštšinos algas AstraZeneca koroonavaktsiini tootmine ravimifirmas R-Farm, teatab TASS.
Venemaal Moskva oblastis Puštšinos algas AstraZeneca koroonavaktsiini tootmine ravimifirmas R-Farm, teatab TASS.
Raadiohommikus: kuidas säästa kõrge elektri hinna juures kümneid tuhandeid eurosid?
Reedeses hommikuprogrammis vestleme inseneribüroo DeltaE juhatuse liikme ja energeetikaeksperdi Marti Arakiga, kuidas järjest kallima elektri juures vähem maksta. Samuti uurime, kui paljud kokkuhoiukohtadest on nii-öelda madalal rippuvad viljad, kui palju nõuavad need täiendavaid investeeringuid.
Reedeses hommikuprogrammis vestleme inseneribüroo DeltaE juhatuse liikme ja energeetikaeksperdi Marti Arakiga, kuidas järjest kallima elektri juures vähem maksta. Samuti uurime, kui paljud kokkuhoiukohtadest on nii-öelda madalal rippuvad viljad, kui palju nõuavad need täiendavaid investeeringuid.