10. detsember 2001 kell 12:57

Börsiülevaade: kindel suund vaid üle 155 krooni kerkinud Hansapangal

Tallinna börs oli äravajuvate Euroopa turgude kõrval täna ootusärevalt stabiilne. Aktsiatest oli enam vähem konkreetne suund paigas vaid Hansapangal , mis pani päevale punkti kolme suure plokktehingu ja seitsmenda järjestikuse tõusupäevaga.

Tänane päev oli sarnane novembrikuu kahe viimase börsipäevaga, mil Hansapanga aktsiatega vahetas paari viimase tehingu käigus omanikku keskeltläbi 80 000 väärtpaberit.

Tänase päeva kolme suuremahulise tehingu saagiks jäi kokku 87 000 aktsiat, mis võis olla teguriks, miks Baltimaade suurima panganduskontserni aktsia kasseeris täna oma kontole 1,1% ning sulgus 155,25 kroonil.

Jälgides praegust ebastabiilset meeleolu Euroopa börsidel ei julgeks uskuda, et viimase seitsme päevaga 6,2% tõusnud aktsia käidud rada suudab jätkata.

Uudistevaesus mõjus Euroopa börsidel kõige rõhuvamalt tehnoloogiasektorile, mis otsib maaklerite sõnul kinnitust viimaste kuude suurele rallile ja kus kasumirealiseerijaid on rohkem kui teistest sektorites.

Vahetult peale USA terroriakti 40 krooni joone ära katsunud Eesti Telekomi <GR#EE.ETL> aktsia püsis tänase päeva veidi allpool reedeseid hindu, kuid sulgus siiski 0,4% plussis ehk 70,50 kroonil.

Küllalt kõva oli täna huvi aga vabaturul noteeritud erastamisväärtpaberi <GR#EE.EVP> vastu, mille 3,9% tõus 67,5 sendi tasemeni tähendas privatiseerijate jaoks tähtsaima väärtpaberi kõrgeimat sulgemishinda pärast lõppema hakkava aasta esimesi päevi.

Hetkel kuum