Liidrid läksid kergesse langusse

Raivo Sormunen 14. detsember 2001, 00:00

Tallinna börsil olid aktiivsemad aktsiad eile pea eranditult kerge löögi all. Enim kukkus kuulujuttude küüsis vaevlev Norma aktsia, mis langes lisaks kolmapäevasele 1,7 protsendile veel 1,1 protsenti ning sulgus 52,10 kroonil.

LHV internetifoorumis teisipäeval üles riputatud kuulujutt, et Normal on raskusi uute lepingute sõlmimisega oma peamise koostööpartneri Avtovaziga, aitas eile hommikul tõenäoliselt kaasa aktsia odavnemisele ja väärtpaberi hinnanoteeringute vahe laiaks rebimisele. Laiaks vajunud ostu- ja müüginoteeringu vahe ei lasknud Norma aktsial aga rohkem kukkuda.

Omalt poolt toetas hommikuminutitel juba 2,5% miinuses olnud aktsiat ka Norma juhi kinnitus, et ettevõtet puudutaval kuulujutul pole alust.

Viimased seitse päeva pealpool 70 krooni piiri püsinud Eesti Telekomi aktsia sulgus 69,30 kroonil ehk 1% madalamal kui päev varem.

Juba eile mõõdukasse langusesse sattunud Euroopa telekomisektor võib Eesti Telekomile kehvalt mõjuda ka täna, kuna tehnoloogiasektorist tulevad hallid tulevikunägemused on taas lõhkumas osa investorite usku majanduse peatsesse paranemisse.

Kümnendat järjestikust tõusupäeva ei suutnud eile vastu pidada ka Hansapanga aktsia. Kaks kolmandikku eilsest 20 miljoni kroonisest käibest andnud aktsia langes üle pika aja, taandudes 159,75 kroonini.

Viimase poole kuu vilkamailt kaubeldi Harju Elektri aktsiatega. Ettevõte teavitas investoreid Schneideriga sõlmitavast lepingust, mis peaks ta aastakäivet kasvatama 2?3% võrra. Aktsia tõusis seitsme tehingu tagajärjel 0,8%, tasemeni 30,25 krooni.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. November 2011, 12:10

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing