• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Liidrid läksid kergesse langusse

  Tallinna börsil olid aktiivsemad aktsiad eile pea eranditult kerge löögi all. Enim kukkus kuulujuttude küüsis vaevlev Norma aktsia, mis langes lisaks kolmapäevasele 1,7 protsendile veel 1,1 protsenti ning sulgus 52,10 kroonil.
  LHV internetifoorumis teisipäeval üles riputatud kuulujutt, et Normal on raskusi uute lepingute sõlmimisega oma peamise koostööpartneri Avtovaziga, aitas eile hommikul tõenäoliselt kaasa aktsia odavnemisele ja väärtpaberi hinnanoteeringute vahe laiaks rebimisele. Laiaks vajunud ostu- ja müüginoteeringu vahe ei lasknud Norma aktsial aga rohkem kukkuda.
  Omalt poolt toetas hommikuminutitel juba 2,5% miinuses olnud aktsiat ka Norma juhi kinnitus, et ettevõtet puudutaval kuulujutul pole alust.
  Viimased seitse päeva pealpool 70 krooni piiri püsinud Eesti Telekomi aktsia sulgus 69,30 kroonil ehk 1% madalamal kui päev varem.
  Juba eile mõõdukasse langusesse sattunud Euroopa telekomisektor võib Eesti Telekomile kehvalt mõjuda ka täna, kuna tehnoloogiasektorist tulevad hallid tulevikunägemused on taas lõhkumas osa investorite usku majanduse peatsesse paranemisse.
  Kümnendat järjestikust tõusupäeva ei suutnud eile vastu pidada ka Hansapanga aktsia. Kaks kolmandikku eilsest 20 miljoni kroonisest käibest andnud aktsia langes üle pika aja, taandudes 159,75 kroonini.
  Viimase poole kuu vilkamailt kaubeldi Harju Elektri aktsiatega. Ettevõte teavitas investoreid Schneideriga sõlmitavast lepingust, mis peaks ta aastakäivet kasvatama 2?3% võrra. Aktsia tõusis seitsme tehingu tagajärjel 0,8%, tasemeni 30,25 krooni.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Saksa majandusajakirjanik valimiste eel: taastame Hansa Liidu!
Miks ei võiks Tallinn, Riia, Bremen ja Hamburg, aga ka teised endised hansalinnad puhuda uuesti elu sisse kunagisele Hansa Liidule? See oleks uut tüüpi linnade ja ettevõtete liit, mida juhiks mitte nostalgia, vaid soov astuda vastu Hiina hegemoniaalsetele ambitsioonidele Euroopas, kirjutab Saksamaa majandusajakirjanik Manfred Sieg (Sieg-Tech).
Miks ei võiks Tallinn, Riia, Bremen ja Hamburg, aga ka teised endised hansalinnad puhuda uuesti elu sisse kunagisele Hansa Liidule? See oleks uut tüüpi linnade ja ettevõtete liit, mida juhiks mitte nostalgia, vaid soov astuda vastu Hiina hegemoniaalsetele ambitsioonidele Euroopas, kirjutab Saksamaa majandusajakirjanik Manfred Sieg (Sieg-Tech).
Börs: USA aktsiaturud lõpetasid nädala väikse tõusuga
USA aktsiaturud lõpetasid nädala viimase päeva väikse tõusuga, vaatamata sellele, et Euroopa turud olid Evergrandega seotud mure tõttu järsult odavnemas, vahendab Reuters.
USA aktsiaturud lõpetasid nädala viimase päeva väikse tõusuga, vaatamata sellele, et Euroopa turud olid Evergrandega seotud mure tõttu järsult odavnemas, vahendab Reuters.
Looduskivi on nägus ja vastupidav naturaalne materjal
Meie planeedi 15–70 km paksune tahke välimine maakoorekiht koosneb erinevatest kivimitest. Inimene on aastatuhandete jooksul õppinud neid kivimeid oma hüvanguks kasutama ning neid ehitus- ja viimistlusmaterjaliks vormima.
Meie planeedi 15–70 km paksune tahke välimine maakoorekiht koosneb erinevatest kivimitest. Inimene on aastatuhandete jooksul õppinud neid kivimeid oma hüvanguks kasutama ning neid ehitus- ja viimistlusmaterjaliks vormima.
Suurpõllumees Tõnu Post: toit ei tohi olla odav
"...sest odavat asja raisatakse," põhjendas Saaremaa põllumajandusettevõtja Tõnu Post Äriplaan 2022 konverentsil oma väidet. Tema sõnul on ka rohepööre põllumajandusele hädavajalik, sest kõik, mis reostab õhku, jõuab otsejoones meie toidulauale.
"...sest odavat asja raisatakse," põhjendas Saaremaa põllumajandusettevõtja Tõnu Post Äriplaan 2022 konverentsil oma väidet. Tema sõnul on ka rohepööre põllumajandusele hädavajalik, sest kõik, mis reostab õhku, jõuab otsejoones meie toidulauale.