• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Pärnu linna ametnikud reisisid poole miljoni eest

  Pärnu linnavalitsuse liikmed kulutasid sel aastal välissõitudeks 450 000 krooni, kõige populaarsem riik oli Läti 44 lähetusega, järgnesid Soome 29, Rootsi ja Ungari 9, Saksamaa 8 ja Leedu 9 lähetusega.

  Linnavalitsuse liikmetest juhib edetabelit linnavalitsuse välis-ja turisminõunik Tiina Kiibus, kes on välismaale sõitnud 11 korral. Talle järgnevad Alli Põrk 7, Liina Schön ja abilinnapea Margus Tammekivi 5 ning Alar Raudoja ja linnapea Einar Kelder 4 korraga.
  Tiina Kiibus ütles Raadio Pärnule, et kuna turismi ega välissuhteid kontorilaua taga arendada ei saa, siis tuleb palju käia turismimessidel Pärnut tutvustamas. Samuti olles Pärnu esindajana Euroopa Kuurortide Liidu juhatuse liige, tuleb Kiibusel osaleda nõupidamistel, mis sellel aastal peeti Islandil.
  Pärnu linnaeelarves oli ette nähtud lähetusteks 450 000 krooni, mis ka tervenisti ära kulus. Aasta populaarseim sihtkoht oli Läti, kuna Hansapäevad toimusid Riias ja sealsest kultuuriprogrammist võttis osa palju pärnakaid.
  Kiibus rääkis, et selleks aastaks võtsid linnaametnikud omavahel vastu otsuse, et juubeliaastal tullakse Pärnusse külla, mitte pärnakad ei sõida. Enamus suvepealinna aktiivsetest partneritest käis Kiibuse kinnitusel sel aastal ka külas.
  Pärnul on 17 sõprus- ja partnerlinna. Kiibuse sõnul ei ole seatud eraldi eesmärgiks igal aastal kõiki sõpruslinnu külastada. Sel aastal käidi Vaasas, Jelgavas, Jurmalas, Siauliais, Palangas, Helsingborgis, Siofokis ja Oskarshamnis.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Massiimmigratsiooni hirmujutu ees põnnamine hoiab majandust kinni
Ülirange sisserännu kvoodi asendamisele mõistlike kitsendustega ei järgne massiimmigratsiooni ega äärmusrahvuslike mõtete populaarsuse plahvatuslikku tõusu, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Ülirange sisserännu kvoodi asendamisele mõistlike kitsendustega ei järgne massiimmigratsiooni ega äärmusrahvuslike mõtete populaarsuse plahvatuslikku tõusu, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Balti aktsiaturg jätkas nädalat miinuses
Balti koondindeks Baltic Benchmark langes täna 1,92%; põhinimekirjast sulgusid plusspoolel vaid kolm aktsiat.
Balti koondindeks Baltic Benchmark langes täna 1,92%; põhinimekirjast sulgusid plusspoolel vaid kolm aktsiat.
President saatis kollektiivlepingu seaduse riigikokku tagasi
President Kersti Kaljulaid jättis välja kuulutamata kollektiivlepingu seaduse ja saatis selle tagasi parlamenti, kuna riigipea hinnangul on parlament seadust vastu võttes rikkunud iseenda kodu- ja töökorra seadust.
President Kersti Kaljulaid jättis välja kuulutamata kollektiivlepingu seaduse ja saatis selle tagasi parlamenti, kuna riigipea hinnangul on parlament seadust vastu võttes rikkunud iseenda kodu- ja töökorra seadust.
Sotsiaaldemokraadid võitsid napi eduga Saksa valimised
Aegade kõige kehvema valimistulemuse saanud Kristlik-Demokraatlikku Liitu (CDU) edestas Saksa valimistel Sotsiaaldemokraatlik Partei (SPD) vaid 1,6 protsendiga.
Aegade kõige kehvema valimistulemuse saanud Kristlik-Demokraatlikku Liitu (CDU) edestas Saksa valimistel Sotsiaaldemokraatlik Partei (SPD) vaid 1,6 protsendiga.