Artikkel
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Savisaare linnavalitsus stabiilsust ei tõota

  Pealinnas läks siis eile nii, nagu paljud ennustasid ? Keskerakonna esimees Edgar Savisaar suutis koos oma vastleitud sõpradega Tõnis Paltsu valitsuse kukutada. Tallinn saab uue ja väidetavalt stabiilsema linnavalitsuse.
  Äripäev ei usu, et Savisaare linnavalitsus Tallinnasse stabiilsuse toob.
  Uus koalitsioon on sama õhkõrn kui eelmine. Politoloog Rein Toomla ütles 1999. aastal, kui Tallinna volikogu valimistulemused selgusid, et tema kui politoloogi jaoks on seis väga huvitav. Huvitavaid kombinatsioone ja vangerdusi oleme paari aasta jooksul näinud ja näeme tõenäoliselt veel. On ju parteide vahel jagunenud kohtade arv paratamatult selline, et vene poliitikutest ei saa üle ega ümber. Nii või teisti tuleb läbi rääkida mitme osapoolega ja otsuste langetamine kiiremaks ei muutu.
  Tegelikult on vene poliitikud sattunud Tallinnas väga ?õnnelikku? kaalukeele rolli, mis lubab neil volikogu osalemise peaaegu et eraäriks teha. Häid tingimusi ja nn integratsiooniraha välja kaubelda, et mingil hetkel alt ära hüpata ja vastaspoolelt veel rohkem nõuda. Teisisõnu, neid on küll vaja, ent nende peale kindel olla ei saa. Kust näiteks tuli ühtäkki just täna Rahva Valiku nimekirjas oleval Aleksander Beloussovil soov Keskerakonda astuda?
  Jõuline ja kiireid otsuseid langetav oleks koalitsioon siis, kui sinna kuuluks Keskerakonna kõrval terve kolmikliit. Seda kooslust on Äripäev kunagi ka oma juhtkirjas soovitanud. Paraku paistab, et sellist ühendust niipea loota ei saa.
  Uue koalitsiooni ja linnavalitsusega muutub linnajuhtimise stiil. Sirgeselgse ja jäärapäisegi ettevõtjana linna juhtimine asendub erakordselt peente poliitilise nüanssidega, millele vihjas hiljuti Äripäevas ka Tõnis Palts. Kauplemine, mille avalikkuse ette toomisega Jüri Mõis kõiki jahmatas, kestab edasi, ainult varjatumalt.
  Laenu tõenäoliselt nii palju ei võeta, kui plaanis Tõnis Palts. Ent valimised on tulemas ja mäletatavasti oli Savisaar omal ajal samuti agar laenaja ning teede asfalteerija. Tõsi, siis asfalteeriti kvartalisiseseid tänavaid. Enne valimisi paisutati eelarve üles ja tehti küsitava väärtusega kulutusi. Uute valimisteni on jäänud niivõrd vähe aega, et uus koalitsioon midagi põhjapanevat linna arendamises ette võtta ei jõua. Tõenäoliselt keskendutakse lihtsatele populistlikele otsustele. Langetatakse millegi hinda vms, et valimiste eel taas käiku lasta reklaamklipid: ?Teised ainult lubasid?. Kogutakse odavat poliitilist profiiti, linna jaoks aega ei jää, ja tsiteerides võimuvahetuspäeval Eesti Päevalehes ilmunud Edgar Savisaare kirja ?keegi ei märka, et käru kisub kummuli?. Endiselt. Tõsi, nüüd teise kanti.
  Savisaar täna linnapeana võib üsna kindlalt tähendada seda, et Savisaar on homme (hiljemalt 2003) peaminister ja see ei tõota toimetuse hinnangul kuigi häid arenguid ka riigile. Progresseeruv tulumaks, ettevõtete tulumaksuvabastuse kaotamine, piirangud maa müügil on vaid mõned märksõnad Savisaare plaanidest.
 • Hetkel kuum
Olavi Lepp: rohepöörde juhtimine on seni olnud killustunud ja ebaveenev
Suur hulk ettevõtjaid on valmis rohepöördega kaasa minema, kuid vajavad selleks riigilt selget kava, mida Eestis veel ei ole, kirjutab Swedbank Eesti juht ja tööandjate keskliidu volikogu liige Olavi Lepp.
Suur hulk ettevõtjaid on valmis rohepöördega kaasa minema, kuid vajavad selleks riigilt selget kava, mida Eestis veel ei ole, kirjutab Swedbank Eesti juht ja tööandjate keskliidu volikogu liige Olavi Lepp.
Lagarde: ärge kahelge meie sihikindluses, me pole lõpetanud
Euroopa Keskpanga president Christine Lagarde ütles, et keskpanga otsuste jälgijad ei tohiks kahelda keskpanga sihikindluses jõuda 2% inflatsioonini.
Euroopa Keskpanga president Christine Lagarde ütles, et keskpanga otsuste jälgijad ei tohiks kahelda keskpanga sihikindluses jõuda 2% inflatsioonini.
Taani keskpank kergitas intressimäära vähem kui EKP
Eile uue juhi saanud Taani keskpank teatas 35 punktisest intressimäära tõstmisest, mis jääb Euroopa keskpanga viimasele baasintressi tõusule alla.
Eile uue juhi saanud Taani keskpank teatas 35 punktisest intressimäära tõstmisest, mis jääb Euroopa keskpanga viimasele baasintressi tõusule alla.
Reaalajas börsiinfo
Lillemüüja laseb pikalt tegutsenud äri pankrotti: pole enam mõtet
Varem Viru lilleturul kioskit pidanud lillede jaemüügiga tegelev Kaeralill koondas töötajad ja läheb pankrotti.
Varem Viru lilleturul kioskit pidanud lillede jaemüügiga tegelev Kaeralill koondas töötajad ja läheb pankrotti.
Juhtimises on coaching nõu ja tagasiside andmisest tulemuslikum
Marcia Reynoldsi raamat “Coach´i inimest, mitte probleemi” on võluv ja mitmekihiline teekond coaching
Marcia Reynoldsi raamat “Coach´i inimest, mitte probleemi” on võluv ja mitmekihiline teekond coaching
Raivo Vare Ukraina sõja majandusblogi: tuleb madin
Kremlis on tugev veendumus, et kui ka kogu Ukrainat ei õnnestu allutada, siis mingi osa ikka, ja seda saab presenteerida võiduna Lääne üle, kirjutab vaatleja Raivo Vare oma sõjablogi postituses.
Kremlis on tugev veendumus, et kui ka kogu Ukrainat ei õnnestu allutada, siis mingi osa ikka, ja seda saab presenteerida võiduna Lääne üle, kirjutab vaatleja Raivo Vare oma sõjablogi postituses.
Raadiohommikus: värske investorite TOPi põnevamad paljastused
Nädala viimases raadiohommikus prognoosime majanduse edasist käekäiku üheskoos investori ja ettevõtja Jüri Mõisaga ning laotame teie ette Tallinna börsi esituhande investeerimisportfellid.
Nädala viimases raadiohommikus prognoosime majanduse edasist käekäiku üheskoos investori ja ettevõtja Jüri Mõisaga ning laotame teie ette Tallinna börsi esituhande investeerimisportfellid.

Olulisemad uudised

Üle 90 protsendi lääne firmadest pole Venemaalt lahkunud
Venemaa sissetungi järel Ukrainasse lubasid lääne firmad valjult seal tegevuse lõpetada, kuid vaid väike osa neist on selle lubaduse teoks teinud, vahendab CNBC.
Venemaa sissetungi järel Ukrainasse lubasid lääne firmad valjult seal tegevuse lõpetada, kuid vaid väike osa neist on selle lubaduse teoks teinud, vahendab CNBC.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.