• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Savisaare linnavalitsus stabiilsust ei tõota

  Pealinnas läks siis eile nii, nagu paljud ennustasid ? Keskerakonna esimees Edgar Savisaar suutis koos oma vastleitud sõpradega Tõnis Paltsu valitsuse kukutada. Tallinn saab uue ja väidetavalt stabiilsema linnavalitsuse.
  Äripäev ei usu, et Savisaare linnavalitsus Tallinnasse stabiilsuse toob.
  Uus koalitsioon on sama õhkõrn kui eelmine. Politoloog Rein Toomla ütles 1999. aastal, kui Tallinna volikogu valimistulemused selgusid, et tema kui politoloogi jaoks on seis väga huvitav. Huvitavaid kombinatsioone ja vangerdusi oleme paari aasta jooksul näinud ja näeme tõenäoliselt veel. On ju parteide vahel jagunenud kohtade arv paratamatult selline, et vene poliitikutest ei saa üle ega ümber. Nii või teisti tuleb läbi rääkida mitme osapoolega ja otsuste langetamine kiiremaks ei muutu.
  Tegelikult on vene poliitikud sattunud Tallinnas väga ?õnnelikku? kaalukeele rolli, mis lubab neil volikogu osalemise peaaegu et eraäriks teha. Häid tingimusi ja nn integratsiooniraha välja kaubelda, et mingil hetkel alt ära hüpata ja vastaspoolelt veel rohkem nõuda. Teisisõnu, neid on küll vaja, ent nende peale kindel olla ei saa. Kust näiteks tuli ühtäkki just täna Rahva Valiku nimekirjas oleval Aleksander Beloussovil soov Keskerakonda astuda?
  Jõuline ja kiireid otsuseid langetav oleks koalitsioon siis, kui sinna kuuluks Keskerakonna kõrval terve kolmikliit. Seda kooslust on Äripäev kunagi ka oma juhtkirjas soovitanud. Paraku paistab, et sellist ühendust niipea loota ei saa.
  Uue koalitsiooni ja linnavalitsusega muutub linnajuhtimise stiil. Sirgeselgse ja jäärapäisegi ettevõtjana linna juhtimine asendub erakordselt peente poliitilise nüanssidega, millele vihjas hiljuti Äripäevas ka Tõnis Palts. Kauplemine, mille avalikkuse ette toomisega Jüri Mõis kõiki jahmatas, kestab edasi, ainult varjatumalt.
  Laenu tõenäoliselt nii palju ei võeta, kui plaanis Tõnis Palts. Ent valimised on tulemas ja mäletatavasti oli Savisaar omal ajal samuti agar laenaja ning teede asfalteerija. Tõsi, siis asfalteeriti kvartalisiseseid tänavaid. Enne valimisi paisutati eelarve üles ja tehti küsitava väärtusega kulutusi. Uute valimisteni on jäänud niivõrd vähe aega, et uus koalitsioon midagi põhjapanevat linna arendamises ette võtta ei jõua. Tõenäoliselt keskendutakse lihtsatele populistlikele otsustele. Langetatakse millegi hinda vms, et valimiste eel taas käiku lasta reklaamklipid: ?Teised ainult lubasid?. Kogutakse odavat poliitilist profiiti, linna jaoks aega ei jää, ja tsiteerides võimuvahetuspäeval Eesti Päevalehes ilmunud Edgar Savisaare kirja ?keegi ei märka, et käru kisub kummuli?. Endiselt. Tõsi, nüüd teise kanti.
  Savisaar täna linnapeana võib üsna kindlalt tähendada seda, et Savisaar on homme (hiljemalt 2003) peaminister ja see ei tõota toimetuse hinnangul kuigi häid arenguid ka riigile. Progresseeruv tulumaks, ettevõtete tulumaksuvabastuse kaotamine, piirangud maa müügil on vaid mõned märksõnad Savisaare plaanidest.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Tarmo Ulla: kui kukud, tõuse ja proovi uuesti!
Arvamuskonkursi Eduka Eesti toetaja, Swedbank Eesti juhatuse liige, eraisikute panganduse juht Tarmo Ulla teeb üleskutse panustada konkursile ideedega, mis aitavad suunata meie noori rohkem tegelema huviharidusega, et väärtustada meeskonnatööd.
Arvamuskonkursi Eduka Eesti toetaja, Swedbank Eesti juhatuse liige, eraisikute panganduse juht Tarmo Ulla teeb üleskutse panustada konkursile ideedega, mis aitavad suunata meie noori rohkem tegelema huviharidusega, et väärtustada meeskonnatööd.
Tallinna Sadama kommertsjuht ostis 10 000 euro eest aktsiaid
Tallinna Sadama juhatuse liige ja kommertsjuht Margus Vihman ostis eelmisel nädalal enam kui 10 000 euro eest Tallinna Sadama aktsiaid, selgub finantsinspektsiooni andmetest.
Tallinna Sadama juhatuse liige ja kommertsjuht Margus Vihman ostis eelmisel nädalal enam kui 10 000 euro eest Tallinna Sadama aktsiaid, selgub finantsinspektsiooni andmetest.
Raadiohommikus: alternatiivturu IPOmaania
IPOde sadu jätkub – sellest nädalast saab Nasdaq Balti alternatiivturul First North märkida kahe Eesti ettevõtte aktsiaid.
IPOde sadu jätkub – sellest nädalast saab Nasdaq Balti alternatiivturul First North märkida kahe Eesti ettevõtte aktsiaid.
Koroonaviiruse uus tüvi jõudis Euroopa suurriikidesse Täiendatud!
Ühendkuningriik, Saksamaa ja Itaalia teatasid laupäeval koroonaviiruse uue tüvega juhtumitest. Briti peaminister Boris Johnson teatas uued sammud viiruse ohjamiseks, samas kui teised riigid piirasid reisimist Lõuna-Aafrikast, vahendab Reuters.
Ühendkuningriik, Saksamaa ja Itaalia teatasid laupäeval koroonaviiruse uue tüvega juhtumitest. Briti peaminister Boris Johnson teatas uued sammud viiruse ohjamiseks, samas kui teised riigid piirasid reisimist Lõuna-Aafrikast, vahendab Reuters.