Rask peab ohtlikuks Tallinna tüli sidumist riigikogu otsustega

18. detsember 2001, 08:09

Justiitsminister Märt Raski hinnangul on viimase aja poliitilised sündmused näidanud selgelt, et ühed ja samad inimesed ei tohiks paralleelselt kuuluda riigikokku ja kohalikesse volikogudesse, kirjutab Eesti Päevaleht.

?Pean valeks, et täna on seaduste järgi võimalik kandideerida samaaegselt nii Toompeale kui volikokku,? ütles Reformierakonna juhatusse kuuluv Rask.

Tema väitel on poliitiliste jõudude kokkulepete tulemus, kuidas seda küsimust valimisseadustes sätestada. ?Põhimõtteliselt ei peaks riigi poliitika, mis on palju üldisem ja hõlmab kogu Eesti huvisid, olema tihedalt seotud ühe paikkonnaga, olgu siis selleks Ruhnu või Tallinn,? rääkis Rask. ?Isikute kaudu on see praegu seotud ja pinged kalduvad tahes tahtmata edasi.?

Raski väitel on riigiõiguslikult lubamatu, kui Tallinna tüli hakatakse seostama ID-kaardi ja haldusreformiga.

?Tallinna volikogu ei otsusta kunagi, kas ID-kaart tuleb vabatahtlik või kohustuslik. Ka ei otsusta ta seda, kas haldusreform viiakse läbi sunniviisiliselt või mitte,? lisas Rask, kes näeb meelevaldses asjade seostamises ohtu.

Uue aasta esimestel päevadel tuleks vastutavatel poliitikutel istuda laua taha ja vaadata kriitilise pilguga üle ka koalitsioonilepe, pakkus Rask.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing