Pensioniraha saab täiendavad tagatised

19. detsember 2001, 08:05

Pensionireformi kogumispensionit puudutava sambaga liitujatele tuleb pakkuda täiendavaid tagatisi pensionifondi paigutatud raha säilimiseks, otsustas valitsus eileõhtusel kabinetiistungil, kirjutab Eesti Päevaleht.

?Tagatud peaks olema ka selle raha väärtus, mis sinna fondi pannakse ehk nominaalväärtus,? ütles sotsiaalminister Eiki Nestor. ?See peaks suurendama rahapaigutajate kindlust.?

Nestori sõnul on ta seda meelt, et tagatised pensionifondi liikmetele võiksid olla suuremad, kui näeb ette praegune seadus.

Lisagarantiide mehhanism on kavas Nestori väitel lülitada tagatisfondi seaduse eelnõusse, mis peatselt valitsusest riigikogusse jõuab. Kiirema menetluse huvides tehakse vastavad ettepanekud ilmselt siis, kui parlament eelnõu arutama hakkab.

Septembris vastu võetud kogumispensionide seadusesse sai kirja rahandusministeeriumi variant. Senise skeemi järgi kaitseb tagatisfond inimesi pensionifondi valitseja kõikvõimalike rikkumiste, sealhulgas pankrotijuhtude eest.

Kogumispensionide seadus ei sätesta lõpuni pensionide tagatiste küsimust, jättes selle tagatisfondi seaduse pärusmaaks, märkis rahandusministeeriumi finantsteenuste osakonna peaspetsialist Kadi Oorn. ?Läbi viidud uuringu põhjal ja sotsiaalministeeriumi taotlusel tekkis ettepanek rakendada kõrgemaid garantiisid,? sõnas Oorn.

Teine skeem tagab, et fondi sisse makstud summad on maksja pensionile minnes alles algväärtuses.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing