Tsingisser süüdistab linnaosa valitsust raha raiskamises

19. detsember 2001, 08:02

Tallinna linnavolikogu liige Leonid Tsingisser süüdistab Haabersti linnaosa valitsuse juhte mõttetu riigihankekonkursi korraldamises ning korterelamute remondiks mõeldud raha erafirmale kinkimise katses, kirjutab Eesti Päevaleht.

?Tegu oli kas linnaosavalitsuse drastilise lollusega või ebaseadusliku tarkusega,? ütles Tsingisser, kes on ka Haabersti halduskogu esimees.

Tema sõnul korraldas linnaosavalitsus oktoobris riigihankekonkursi, mille eesmärk oli suunata linnaosa kinnisvarahaldamise funktsioonid erafirma kätte. ?Halduskogu teavitati konkursist tagantjärele,? ütles Tsingisser.

Tema sõnul pidas halduskogu konkurssi ebaotstarbekaks, mistõttu sellele heakskiitu ei andnud. Linnaosavalitsus aga eiras halduskogu otsust ning eelmisel nädalal avati konkursile laekunud ümbrikud.

Tsingisseri sõnul oli äärmiselt imelik, et ümbrikud pidid linnaosavalitsusse laekuma 14. detsembri varahommikul kella 8.15ks, mil need kohe ka avati ning võitja välja valiti. Linnaosavalitsuse tööpäev algab aga alles kell üheksa.

Konkursi võitjaks tunnistati Urmas Sõõrumaa osalusega ettevõte AS Minu Vara, teine konkursil osaleja oli väidetavalt kinnisvaraärimehe Toomas Tooli ettevõte.

?Kui linnaosavalitsusel oleks olnud võimalus samal päeval ka võitjaga leping sõlmida, oleks seda tõenäoliselt tehtud,? ütles Tsingisser. Tingimused olid seatud nii, et konkursist said osa võtta vaid kaks ettevõtet, lisas ta.

Konkursitingimused nägid ette, et võitnud eraettevõte saab enda käsutusse linnaosavalitsuse arvel olevad 17 miljonit krooni, mis oli kogutud linnaosa hallatavate korterelamute elanikelt majade remondi tarvis.

Tsingisser ei osanud öelda, kas asja taga olid linnaosavanema Tatjana Muravjova ning teiste linnaosavalitsuse töötajate isiklikud huvid või mitte. Muravjova kommentaare ei õnnestunud eile saada.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing