Inge Rumessen • 11. jaanuar 2002 kell 8:35

Töötus vähenes detsembris 3 protsendi võrra

Möödunud aasta lõpus otsis tööhõiveameti vahendusel tööd üle poolesaja tuhande töötu ehk 6,1 protsenti Eesti tööjõulisest elanikkonnast, mis on 3 protsendi võrra vähem kui novembris.

Tööturuameti peadirektor Mati Ilissoni sõnul on positiivne, et probleemid maailma majanduses ei ole Eestit oluliselt puudutanud. Samuti ei toimunud möödunud aasta lõpul olulisi koondamisi, mis avaldas positiivset mõju eelkõige esmakordselt tööhõiveametisse pöördunute arvule.

Esmakordselt pöördus detsembris tööhõiveametitesse 5,8 tuhat tööotsijat, mis on 27% vähem kui novembris.

Töötuse tase oli kõige kõrgem Jõgevamaal ja Ida-Virumaal, kus tööhõiveametis registreeriti töötuna maakonna tööealisest elanikkonnast vastavalt 11,1% ja 11%.Kõige vähem registreeriti töötuid Pärnumaal (3,2%) ja Tartumaal (3,4%).

Töötu abiraha said detsembrikuus 24,8 tuhat töötut, see on 3,4% vähem kui eelmisel kuul ja 19,1% vähem kui aasta tagasi. Kõige suurem abiraha saajate osakaal tööealisest elanikest oli Jõgeva maakonnas (5,1 %).

Hetkel kuum