Sirje Niitra • 17. jaanuar 2002 kell 14:23

Georg Ots võib leida ostja

Varem Hansatee käsutuses olnud Eesti Merelaevandusele kuuluva praamlaeva Georg Ots vastu tunneb huvi Läti Merelaevandus.

Kinnitamata andmetel soovib Läti Merelaevandus panna Georg Otsa pärast ümberehitust Riia ja Stockholmi vahel sõitma. Asjaga on kiire, kuna lätlased tahavad laeva käiku panna kevadel toimuvateks Jäähoki MM võistlusteks.

Eesti Merelaevanduse finantsdirektor Andres Ojamaa kinnitas, et Läti kolleeegid on käinud laeva insepekteerimas, kuid seda on tema sõnul teinud teisedki. Viimase aasta jooksul on tema sõnul Georg Otsa vastu huvi tundud 20 firma esindajad. Kas lätlastega ka kaubaks läheb, selgub Ojamaa sõnul järgmisel nädalal.

Äripäeva andmetel on huviliste hulgas ka üks Norra laevafirma. Praegu seisab laev Balti Laevaremonditehase kai ääres. Ettevõtte juhtkond on valmis asuma seda ümber ehitama.

Hetkel kuum