Ülar Lauk • 21. märts 2002 kell 11:53

Marco Biagi tapeti tööseadusandluse muutmise pärast

Itaalia tööturuministri abi Marco Biagi tapmine terroristide poolt toimus riigis kriitilisel ajal. Töökoodeksi reform on ühiskonna lõhestanud, teatab EuroNews.

Modena ülikooli professor Marco Biagi oli spetsialisserunud tööõigusele ja tema soovitused olid reformi aluseks. Ta oli Töökoodeksi paragrahvi 18 muutmise initsiaator, mis keelas tööandjal töötajat põhjendamatult vallandada.

Ametiühingud olid täielikult selle paragrahvi muutmise vastu. 23.märtsiks planeeriti üldstreiki. Praegu otsustasid kolm peamist ametiühinguliitu üldstreik üle viia aprillikuusse.

Kolmapäeva õhtul helistas Bologna ühte ajalehetoimetusse tundmatu ja teatas, et vastutuse tapmise eest võttis endale ultravasakpoolne terrorigrupp 'Punased brigaadid'. Kui teisipäeva õhtul Marco Biagi oma kodu juures tapeti, siis leidsid politseinikud laiba lähedalt terroriorganisatsiooni viisnurkse tähe ja 'brigaadide' templiga märgi kirjaga 'Märk tabatud'.

<#Utro.ru=http://www.utro.ru/news/2002032114163967964.shtml>

Hetkel kuum