Ülo Toomsalu • 26. märts 2002 kell 6:22

PM: Elanikud külma jätnud firma saab linnalt preemia

Tallinna südalinnas asuvalt kivimajalt katuse eemaldanud ja elanikud aastalõpuks kümne soojakraadi kätte jätnud kinnisvaraarendaja saab täna linnalt 10 000kroonise preemia, sest on samal ajal renoveerinud vanalinnas asuvat maja, kirjutab Postimees.

Lätte tänaval asuvale kivimajale katusekorrust juurde ehitav OÜ Astrodon alustas ümberehitustöid novembris ning katuseta maja ülakorruste korterites langes täiendavast kütmisest hoolimata toatemperatuur talvel alla kümne soojakraadi.

Oluliselt said kannatada korterite laed ning niiskus kahjustas ka elanike asju. Kuigi arendaja soovis ehitustöid alustada augustis, tingis tööde alguse edasilükkamise osa majaelanike protest firmale antud ehitusloa vastu.

Samale firmale annab Tallinna muinsuskaitseamet täna üle 10 000kroonise preemia ja aukirja, sest Astrodon on vanalinnas Lai tn 37 asuva maja restaureerimisel järginud muinsuskaitse ettekirjutusi ja lähtunud hoone ajaloolisest väärtusest.

Hetkel kuum