Peeter Stamberg • 27. märts 2002 kell 12:08

Arthur Anderseni juhatuse esimees astus tagasi

Audiitorfirma Arthur Anderseni juhatuse esimees Joseph Berardino, kes on Enroni skandaali tõttu kõige enam kannatanud, teatas teisipäeval tagasi astumisest, kirjutab The Financial Times.

Mr Berardino on olnud tohutu surve all, kuna ta auväärne firma oli lükatud kursitiku äärele seoses föderaalsete kriminaalsüüdistustega, suurte klientide kaotamise ja globaalse võrgustiku killustamisega.

Andersen on meeleheitlikult püüdnud vältida USA valitsuse süüdistusi öeldes, et see oleks surmaotsus firmale. Firma on öelnud, et Enroni raamatupidamisdokumentide hävitamine ei olnud heakskiidetud Chicago peakontori juhtide poolt. ?Inimesed ei näi kuulvat meid või ei võta meid enam tõsiselt,? ütles Mr Berardino televisiooni intervjuus CNN-le.

?Meie inimesed on oma arvamust avaldanud. Mina avaldan praegu oma arvamust nii valjul viisil kui saan,? ütles Mr Berardino viidates Anderseni protestivatele töötajate üle USA. Nad ütlevad, et 28 000 töötajal USAs on risk kaotada töö, kui vaid käputäit inimesi võib süüdistada.

?Kui minu ohverdus aitab vaid ka väheseid nendest inimestest, tunnen ma tõelist heameelt selleüle, mida ma täna (teisipäeval) teinud olen,? ütles Mr Berardino.

Tagasi astunud Berardino töötas ettevõttes üle 30 aasta ja oli juhatuse esimehe kohal alates möödunud aasta jaanuarist.

Hetkel kuum