Ülo Toomsalu • 12. aprill 2002 kell 6:09

EPL: Tartu väikepoodnikke hoiab hirmu all röövmõrtsukas

Eilne kaupluserööv Tartu kesklinnas oli viimase kahe nädala jooksul juba teine juhtum, mil tundmatu röövel tulistab väikepoe müüjat.

Peale kella poolt kolme päeval astus tumedat nahkjopet ja suusamütsi kandnud lühemat kasvu ja umbes 30aastane mees Riia mäel asuvasse Suhkrusipsi kondiitripoodi, tulistas 22aastasele müüjale Reelikale näkku, haaras letilt kassaaparaadi ja müüja telefoni Nokia 3210 ning põgenes tagaukse kaudu hoovi, kirjutab Eesti Päevaleht.

Palju verd kaotanud müüja suutis end nii palju koguda, et läks kõrvalasuvasse tee ja kohvi poodi ning palus selle müüjannal politsei ning kiirabi kutsuda. Reelikale tehti Maarjamõisa haigla neurokirurgia osakonnas operatsioon ning arstide sõnul tema elu praegu ohus ei ole.

Röövli kirjelduse suutis Reelika anda politseile enne haiglasse viimist.

?See oli õudne vaatepilt,? ütles kõrvalpoe müüjanna. ?Tal oli pea üleni verine, andsin talle pabereid ja salvrätikuid.? Tema sõnul rääkis Reelika, et röövli saagiks langenud kassaaparaadis oli umbes 700 krooni.

Eile õhtuks ei olnud Tartu politsei kurjategijale jälile saanud. Pressiesindaja Peeter Rehema sõnul on politseil mitmu versiooni, mida paralleelselt kontrollitakse.

Prefekt Raivo Palu kuulutas kohe välja politseioperatsiooni röövli otsimiseks, kus lisaks politseinikele osalesid ka abipolitseinikud. Linna läbikammimine õhtuks tulemusi ei andnud.

Hetkel kuum