Ülo Toomsalu • 2. mai 2002 kell 6:08

EPL: Savisaare sõbrale Kofkinile jäeti tulus müügipind

Linnavalitsus soovib otsustuskorras pikendada linnapea Edgar Savisaare tuttava Aleksander Kofkini kesklinna pindade rendilepinguid.

Linnavalitsuse tänase istungi päevakorras on eelnõu, mis tühistab eelmise linnavalitsuse oktoobrikuise käskkirja, millega ettevõtlusamet oleks Raekoja platsil asuvad ruumid saanud turismiinfopunkti avamiseks, kirjutab Eesti Päevaleht.

Otsustuskorras saab selle viieks aastaks tagasi Kofkini firma OÜ Estkompexim, makstes ruutmeetri eest 180 krooni. Määruses on kirjas, et ruume (aadressil Mündi 2/Raekoja plats 10/Saia kang 1) kasutatakse toitlustusettevõttena ning et ruumide allrendile andmine on keelatud.

Ettevõtlusamet on esitanud kesklinna valitsusele taotluse teise pinna leidmiseks. Kinnitamata andmetel esitati taotlus pärast linnavalitsuse otsust jätta pinnad Kofkinile.

Firma Estkompexim sai 1980. aastate lõpus eestlastele tuntuks kui Pingviini jäätise müüja Tallinnas Raekoja platsil. Aleksander Kofkinit on Eesti ajakirjanduses reklaamitud rahvusvahelise haardega suurärimehena. Tallinna lähistele villat ehitav Kofkin peab Mercure Hotell Tallinna, on linnapea Edgar Savisaare hea tuttav ja Keskerakonna toetaja. Tema hotellis on toimunud ka suurejoonelised Keskerakonna üritused.

Linnapea Edgar Savisaare nõunik Raimond Kaljulaid ütles, et Kofkin on rentnik, kes on täitnud kõik renditingimused. ?Miks ei peaks linn nendega lepingut jätkama? Kui arvestada veel, et firma on teinud sellele objektile küllalt suuri investeeringuid, on lepingu jätkamine mõistetav,? märkis Kaljulaid. ?Mis puutub ettevõtlusametisse, siis on nad tõesti oma taotlusest loobunud, kuna leidsid infopunktiks sobivama pinna.?

Hetkel kuum