Inno Tähismaa • 30. mai 2002 kell 8:54

Pühavaimu kiriku tornist leiti 600 aastat vana kapsel

Täna kell 12.30 avavad Tallinna juhid Pühavaimu torni kiivri seest leitud kapsli, mis pärineb 14. sajandist.

Kapsli avamine toimub ajaloomuuseumi (Pikk tn 17) suures saalis. Kuivõrd kiriku torn pärineb arvatavasti 1360. aastast, pärineb ka kapsel sellest ajast. 1630. aastal valminud tornikiiver põles 1684. aastal, uuesti taastati ta aastal 1688.

Kapsli avamisel osalevad abilinnapea Rein Lang, Muinsuskaitseameti peadirektor Anneli Randla, ajaloomuuseumi direktor Toomas Tamla, Pühavaimu kiriku õpetaja Gustav Piir, kultuuriväärtusteameti juhataja Agne Trummal, kultuuriväärtuste ameti muinsuskaitse osakonna juhataja Boris Dubovik ning ajaloomuuseumi spetsialistid, kes fikseerivad täpselt, mida kapsel sisaldab.

Hetkel kuum