Inge Rumessen • 28. juuni 2002 kell 9:51

Nitrofert jätkab partneri otsinguid

AS Nitrofert jätkab läbirääkimisi strateegilise partneri kaasamiseks.

?Tänane situatsioon, kus ettevõttel kasumit toota pole praktiliselt võimalik, sunnib tehast praeguste plaanide järgi seisma septembri lõpuni?, selgitas Viktor Melnik. ?Kuigi meie ühe peamise toodangu, karbamiidi hind on viimasel kuul maailmaturul tõusnud, pole see tõus kahjuks veel piisav selleks, et tehas taas tootma panna?.

Kui veel aprilli keskel maksti maailmaturul karbamiidi tonni eest $81-$84, siis täna juba $90-$93 FOB. Melniku hinnangul on turu elavnemist oodata taas sügiseks, kuna tavaliselt tõusevad hinnad just sellel ajal.

?Omalt poolt oleme juba suutnud kokku leppida vastastikku soodsamates elektritarne- ja transpordilepingutes, sealhulgas Eesti Energia ja Eesti Raudteega, lahendamist ootavad veel maagaasitarnega seonduvad küsimused?, sõnas Melnik.

Jätkuvalt peavad Nitroferti omanikud läbirääkimisi mitme tarnijaga, sealhulgas ühe GAZPOMiga seotud suure gaasiettevõttega, et leida strateegiline partner omanikeringi. Samm on vajalik soodsamate gaasihindade saamiseks, et mitte olla edaspidi niivõrd sõltuv maailmaturu hindade kõikumisest. ?Kui kõik läheb nii nagu planeerime, siis peaks strateegilise osaniku kaasamise küsimus olema otsustatud augusti alguseks, mil kavandame tehase kapitaalremondi alustamist,' lisas Melnik.

Hetkel kuum