Ülar Lauk • 9. juuli 2002 kell 8:52

Venemaa autotootjad said president Putini toetuse

Eile ütles Venemaa president Vladimir Putin lõpuks sõnad, mida pikisilmi ootas riigi autolobbi, kirjutab Vedomosti.

President teatas, et 'valitsusel ei jätku piisavalt mehisust rahvusliku tootja kaitse poliitika läbiviimiseks, näiteks autotööstuses'. Nüüd räägitakse Venemaa parlamendis, et tollimaksude tõstmine välismaistele autodele on samahästi kui otsustatud.

Juba märtsis esitasid 2 ministeeriumi valitsusele kontseptsiooni Venemaa autotööstuse arendamiseks. Autorid soovisid kohe suurendada sisseveotolle välismaistele autodele 25-35% ning keelutollid üle 7 aasta vanadele mudelitele.

Peaminister Mihhail Kasjanov aga ei soovinud seni toetada ebaefektiivset tootmist tarbijate arvelt ning lubas tõsta tollimakse alles pärast seda, kui kodumaised autotootjad on kinnitanud oma lubadusi reaalsete äriplaanidega.

<#Vedomosti=http://www.vedomosti.ru/stories/2002/07/09-55-01.html>

Hetkel kuum