Tõnu Korrol • 10. juuli 2002 kell 12:50

Tartus müüakse kümnendik Eesti uutest autodest

Tänavu esimesel poolaastal müüdi Tartus 1063 uut sõidukit, mis moodustab Eesti koguturust vaid 11,5 protsenti.

Aasta esimese kuue kuuga müüdi Tartus enim uusi Peugeot?sid ? 168. Esikolmikuss mahtusid ka Volkswagen (108) ja Lada (101). Lada on tartlaste eriline lemmik, tervelt neljandik kõigist Eestis müüdud Ladadest müüakse Taaralinnas.

Kui mullu esimesel poolaastal kasvas Tartu automüük Eesti keskmisest pisut rohkem, siis tänavu oli kasv sellest ligi kolm korda väiksem. Automüük kasvas Tartus kõigest 7,7 protsenti, Eestis tervikuna aga 21 protsenti.

Kommest Auto Tartu esinduse automüügijuht Neeme Saue, kes kohalikku müügitabelit koostab, ei soovinud väikest müügikasvu kommenteerida. ?Ei võtaks selle kohta väga sõna, eks kokkuvõtteid tehakse rohkem ikka aasta lõpus,? rääkis Saue. Samas lisas ta, et aasta teisel poolel ta müügilangust ei oota. ?Pigem tuleb väike tõus,? sõnas Saue.

Hetkel kuum