Inno Tähismaa • 11. juuli 2002 kell 9:26

Maksuamet: Kokk esimene firmajuht, kes selgitab suhteid maksuametiga

Aavo Kokk on esimene firmajuht, kes selgitab oma suhteid maksuametiga, ütles maksuameti avalike suhete juht Koit Luus.

Luus ütles, et Kokk on suhteliselt faktirikkalt avanud protsessi, mille käigus on toimunud maksuameti uurimine. Luus ütles, et maksuameti kohustus on infot kinni hoida, maksumaksja võib infot anda. ?Kokk on ise selgitanud, miks maksuameti ja Eesti Päevalehe vahel on tihedam side.?

Luus ütles, et Koka mainitud varjatud töötasu on pehmemalt ja ametlikumalt öeldud mõiste ümbrikupalkade kohta. Tema sõnul ei pea varjatud töötasu olema ainult ümbrikupalk, aga ümbrikupalk on osa varjatud töötasust.

Luus ei soovinud täpsustada, kes võttis Eesti Päevalehest offshore-firma arvelt raha välja.

Luus ütles, et Päevalehe juhtum on sarnane TV1 juhtumiga. TV1 puhul oli raha liikumist lihtsam jälgida, kuna seal kanti raha offshore-firma arvelt otse töötajate panga-arvetele. Päevalehe juhtumi puhul võeti raha välja sulas. Raha edasise liikumise kohta konkreetset infot pole, kuid vähetõenäoline, et üks inimene kogu raha omale võttis, ütles Luus.

Hetkel kuum