Ülo Toomsalu • 12. juuli 2002 kell 9:08

Pärnu PM: Sadama ümbersõidutee piinab jätkuvalt autojuhte

Vana-Pärnu sadamaid Tallinna maanteega ühendav ajutine tee lõhub juba mitmendat aastat autosid.

Kaks päeva sadamast TREV-2 asfalditehasesse killustikku vedanud Scania juht Peeter Pärgma ütles, et see tee loksutas ta täiesti läbi ning ta ei kujuta ettegi, kuidas sellisel kolgatal pidevalt sõitvate metsaveoautode juhtidel närvid ja tervis vastu peavad, autodest rääkimata, kirjutas Pärnu Postimees.

Paljud autojuhid on valmis kõiki selle tee eest vastutavaid ametnikke päris kaugele saatma. Kamazil sõitvale Eerole tekitab kõhedust ka ajutine Sauga jõe sild, kust ta vaid teise käiguga üle riskib sõita.

?Kui sild alles paika sai, oli see jäik ja tugev, nüüd aga kõigub rataste alla ja mine tea, mis sellega ükspäev juhtuda võib,? kartis ta.

Kui seni oli kõige kehvemas seisus Via Ponti hooldada olev teelõik Uus-Sauga tänava ja Lihula maantee vahel, siis, ime küll, eile hommikul ilmus lõigule teehöövel.

Ülejäänud tee koha pealt laiutab linnavalitsuse majandusosakonna teedespetsialist Margus Eisenschmidt käsi ning ütleb, et asi seisab rahapuuduse taga ning ta ei oskagi öelda aega, mil sinna järjekordse hädapärase kruusaportsjoni ning teehöövli peale saab.

Hädapärasemgi remont läheks maksma vähemalt paarsada tuhat krooni.

Hetkel kuum