22. juuli 2002 kell 8:04

EPL: Ameeriklaste usaldavus pole kadunud

Ameeriklaste usaldavus pole pärast 11. septembrit ja suurkorporatsioone raputanud skandaale kahanenud.

USA Today/CNNi/Gallupi arvamusküsitlus näitab, et ameeriklased usaldavad varasemast tunduvalt rohkem üksteist ja ka föderaalvalitsust, ent usaldus korporatsioonide juhtide ja rooma-katoliku preestrite vastu on langenud.

Kui vaid paar aastat tagasi kinnitas 35 protsenti ameeriklastest, et suhtub usaldavalt ?enamikku inimestest?, siis nüüd on kaasmaalasi valmis usaldama 41 protsenti.

Samas teatas seitse küsitletut kümnest, et neil puudub usaldus suurkompaniide juhtide vastu. Vähem kui aastaga on ligi kaks korda - kuni 38 protsendini ? kasvanud nende ameeriklaste arv, kelle meelest Suur Äri (Big Business) tegelikult ohustab riigi tulevikku.

Börsimaaklereid usaldab vaid 23 protsendil küsitletutest. Seda kinnitab ka Bank of America, kelle andmetel ameeriklased võtsid läinud kuul aktsiaturult välja ligi 20 miljardit dollarit rohkem, kui nad sinna panid.

Hetkel kuum