25. juuli 2002 kell 8:12

Soome ametiühingul valmis uus Eestit kritiseeriv raport ? tule all maksud

Eestist saab ELi astumise järel liidu maksuparadiis, mis moonutab konkurentsi ja ohustab eriti Soome transpordi- ja teenuste sektorit.

Probleeme lisab seegi, et teenuste turu avanemise järel viib järjest suurem hulk Soome ettevõtjaid oma tegevuse Eestisse üle. Nii väidab Soome ametiühingute keskliit oma eile avalikustatud raportis, mis käsitleb Euroopa Liidu laienemise negatiivseid tagajärgi Soomele.

SAKi juhataja asetäitja Matti Viialaineni sõnul tegid Eesti euroläbirääkijad väga osava manöövri, kui loobusid tax-free kaubandusele üleminekuaja taotlemisest saades vastu õiguse jätta alles praegune maksusüsteem ka liidu liikmena. ?Eesti liitumiskõnelusi jälginud Soome ametnikud vist magasid sel ajal kui maksuküsimusi arutati,? ütles Viialainen.

Eriti ebasoodsaks Soome väikestele ja keskmise suurusega ettevõtjatele arvas Viialainen erinevused maksustatava käibe osas. Samuti loetles ta Eesti kõigile ühtlast tulumaksu määra, investeeringute maksuvabastust, ettevõtete tulumaksuvabastust.

Hetkel kuum