Virkko Lepassalu • 12. august 2002 kell 11:57

Balti Laevaremonditehas sõdib Lennusadamaga kai pärast

Lennusadamas tegutsev AS BPV ja Balti Laevaremonditehase Grupp käivad kai pärast kohut.

Vaidluse tingis asjaolu, et kai jääb Balti Laevaremonditehasele kuuluva Tallinna Meretehase ja Lennusadama vahelisele piirile, seejuures on mõnedel kaartidel kaid tähistatud Lennusadama osana. Kumbki pool, AS BPV ega Balti Laevaremonditehas ei soostunud lahkarvamusi kommenteerima.

Vaidluse juures on põhiküsimus, kuidas tõlgendada omaaegseid Nõukogude sõjaväe kaarte, sest mõlemad, nii Meretehas kui Lennusadam kuulusid Nõukogude armeele. Lennusadama valdajad tahavad välja arendada kaubasadama, seetõttu on kai neile oluline.

Lennusadam sattus BPV valdusesse tänu asjaolule, et Nõukogude sõjavägi müüs enne lahkumist oma Küti tänaval asunud vara eraisikule, mis tolleks ajaks juba välja kuulutatud Eesti Vabariigis oli seadusevastane. Justiitsministeerium nõuab kohtu kaudu BPVlt nüüd Lennusadamat tagasi, kuid kohtuprotsesside venimise tõttu tegutseb firma seal tänaseni.

Teine vaidluspool, Balti Laevaremonditehase Grupp tegutseb BPV naabruses tänu Meretehasele, mille pankrotivara ta ära ostis.

Hetkel kuum