Ülo Toomsalu • 13. august 2002 kell 6:09

EPL: Tartu noored ülikooli pääsemisel edukaimad

Tartu ülikooli pürginud noortest olid tänavu edukaimad Hugo Treffneri gümnaasiumi lõpetajad.

Treffneri gümnaasiumi lõpetanuist soovis Tartu ülikooli pääseda 195, vastu võeti 104 eksamisooritajat, kirjutas Eesti Päevaleht.

?Tublid õpilased ja õpetajad, kelle vahel on hea koostöö, samuti oma kooli vaimu hoidmine,? põhjendas edu Hugo Treffneri gümnaasiumi direktor Ott Ojaveer. Direktori sõnul õigustab ennast kooli kursuseõppe süsteem, samuti on kooli tulevad õpilased hästi motiveeritud. ?Suur osa meie kooli vilistlasi on heal järjel, ilmselt ei taha praegused lõpetajad kehvemad olla,? arvas ta.

Edukuselt järgmised olid Tartu Miina Härma gümnaasium, ning Nõo reaalgümnaasium.

Edukaimad pedagoogikaülikooli pääsejad olid pärit Haapsalu gümnaasiumist ? 88 avalduse esitanust nõustuti vastu võtma 13. Pedagoogikaülikooli esitas enim avaldusi ? 97 - Pärnu Koidula gümnaasium. Vastu võeti neilt 10 noort, kellest 9 olid gümnaasiumi lõpetanud tänavu.

Hetkel kuum