Ülo Toomsalu • 27. august 2002 kell 6:26

PM: Savisaart rõõmustab Kallase populaarsus

Keskerakonna esimees Edgar Savisaar kinnitas eile, et teda rõõmustab peaminister Siim Kallase reitingu tõusmine tema omast mööda.

<pilt#SiimKallas.jpg#Peaminister Siim Kallase populaarsus kasvab#150#176#0> Eilses Postimehes avaldatud Emori arvamusuuringu tulemustes on Reformierakonna esimees Siim Kallas esimest korda tõusnud Savisaarest populaarsemaks. Kallas oli poliitikute reitingutabelis 4,97 palliga kümnest võimalikust kolmandal ja Savisaar 4,68 palliga neljandal kohal.

?Jumala pärast. Peaasi, et hääled jäävad koalitsiooni sisse,? ütles Savisaar eile Keskerakonna valimiseesmärkide selgitamisele pühendatud pressikonverentsil. ?Mina sellepärast ei põe, kui Kallasele näitab rohkem toetust.?

Savisaar lisas, et ta põeb pigem sellepärast, kui Mõõdukate esimehel Toomas Hendrik Ilvesel näitab toetuskõver paremat seisu kui Kallasel või temal. Ilves on Emori uuringu kohaselt jätkuvalt Arnold Rüütli järel Eestis populaarsuselt teine poliitik. Ilvese reiting oli 5,45 ja Rüütlil 7,04.

Savisaar märkis, et muudes küsitlustes on viimase aasta jooksul ka varem olnud neid kordi, kus Kallas on temast populaarsem olnud. ?See pole mingi maailmaime, mis nüüd esimest korda juhtus,? märkis ta.

Hetkel kuum