Sulev Oll • 28. august 2002 kell 11:37

Praamipiletite hinnad langevad

Suvehooaja lõppemisega alandab Saaremaa Laevakompanii alates pühapäevast 1. septembrist mandri ja saarte vaheliste parvlaevaliinide piletite hindu.

Saaremaa Laevakompanii juhatuse esimehe Tõnis Rihvki sõnul alanevad hinnad kõikidel laevakompanii hallatavatel liinidel. 'Sisuliselt taastuvad esimeset septembrist teede- ja sideministeeriumiga kooskõlastatud kevadised hinnad, täpne info selle kohta on üleval ka meie koduleheküljel,' ütles Rihvk.

Teede- ja sideministeeriumi määruse alusel on parvlaevaliikluses kaks erinevate hindadega perioodi. Suvine periood kestab 16. maist 31. augustini ja talvine 1. septembrist kuni 15. maini.

Reisija täispilet hakkab Kuivastu-Virtsu liinil maksma 20 krooni suvise 35 krooni asemel, sooduspileti hinnaks saab olema kümme krooni. Sõiduauto pileti maksumus alaneb 70 kroonilt 55 kroonini.

Rohuküla-Heltermaa liinil hakkab reisija täispilet maksma 25 krooni 45 krooni asemel ja sooduspilet 12 krooni varasema 20 asemel. Sõiduauto üleviimine maksab Rohuküla-Heltermaa liinil 75 krooni suvise 95 krooni asemel.

Rohuküla-Sviby liinil maksab reisija täispilet alates 1. septembrist 15 krooni varasema 35 krooni asemel ja sooduspilet 7 krooni varasema 15 krooni asemel. Sõiduauto pileti hind alaneb septembrist suviselt 70 kroonilt 55 kroonini.

Reisija täispilet Triigi-Sõru liinil hakkab maksma 20 krooni suvise 50 krooni asemel ja sooduspileti hind alaneb 30 kroonilt kümnele kroonile. Sõiduauto ülevedu hakkab maksma 75 krooni varasema 150 krooni asemel.

Saaremaa Laevakompanii teenindas eelmisel aastal rekordilised 1,32 reisijat, sellel aastal loodab laevakompanii teenindada kuni 1,45 miljonit reisijat.

Hetkel kuum