Sulev Oll • 3. september 2002 kell 12:37

Tööandjate Keskliit: sisenõudlus on oluliselt kasvanud

Tööandjate Keskliidu hinnangul on oodatust suurema majanduskasvu numbrite taga sisenõudluse oluline kasv.

Tööandjate Keskliidu tegevdirektori asetäitja Tarmo Kriisi sõnul on see tinginud üksikute sektorite eelisarengust (ehitus, kinnisvaraarendus ning kaubandus). Seda seisukohta toetab ka nimetatud majandusharudes toimunud hõive ja palgakasv.

Sarnast kasvu ei ole toimunud välisnõudluse suunal, mida toetab ka üldisest madalam keskmise palga kasv eelkõige töötleva tööstuse sektori ettevõtetes.

Tööandjate Keskliidu hinnangul võib ekspordimahtude edaspidise languse või nõrga arengu korral olla majanduskasv sellises ulatuses lühiajalise iseloomuga. Nimetatud võimalike arengute taustal tuleks 2003 aasta majanduskasvu ja palgaprognooside osas olla konservatiivsem.

Hetkel kuum