Raimo Ülavere • 21. oktoober 2002 kell 6:02

Rikkaimas vallas võitjad praegused vallajuhid ja Res Publica

Eesti rikkaimas vallas Viimsis oli keskmisest suurem hääletamisaktiivsus, parima tulemuse said Res Publica ja ettevõtjate valimisliit.

Viimsi vallas käis valimas 69% hääleõiguslikest elanikest. Võrdselt 6 kohta vallavolikogus said Res Publica ja Reformierakonnast eraldunud inimestest koosnev Viimsi Ettevõtjate Liit. Peaminister Siim Kallase koduvallas Viimsis traditsiooniliselt tugev olnud Reformierakond sai volikokku 4 kohta. Kolmikule järgnesid Isamaaliit 2 koha ja Keskerakond 1 kohaga.

Reformierakonnast eraldunud praegu võimul olevad vallajuhid koondusid Viimsi Ettevõtjate Liitu. Tüliküsimusteks erakonna ja vallajuhtide vahel olid muuhulgas vahetult enne valimisi avalikkuse ette tulnud Viimsi koolimaja kinnisvaraafäär ning varem valljuhtide püüd saada enda asutatud sihtasutusele odavalt u 20 mln kroonise turuväärtusega maatükk. Viimase ärastamise takistas keskkonnaminister Heikki Kranich, kes kasutas maatüki müügil riigi eesostuõigust.

Hetkel kuum