• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Raamat juhendab looma tervislikku töökeskkonda

  Kui ma pealkirjast eeldasin, et nähtavasti on tegemist kontoritöötajatele mõeldud nõuanderaamatuga, siis tegelikult antakse nõu palju laiemalt ? käsitletakse ka tootmisettevõtetes spetsiifikat, et vältida tööõnnetusi ning luua töötajatele sobivad töötingimused. Näiteks leiab originaalis Rahvusvahelise Tööbüroo poolt Genfis välja antud ja Virve Siiraku poolt Eesti oludele kohandatud raamatust peatüki materjalide ladustamise ja käitlemise kohta, samuti tööriistade ja masinate ohutuse kohta.
  Mustvalgete piltide ja joonistega näitlikustatud soovitused hõlmavad peamisi ergo-noomikaprobleeme töökohtadel:
  Materjalide ladustamine ja käitlemineTööriistadMasinate ohutusTöökoha kujunduse parandamineValgustusTerritooriumidKeskkonna ohudTöötajate heaoluvõimalusedTöökorraldus
  Tõsi, mõned illustratsioonid on pisikesed, nii et nende uurimine võtab aega. Samuti tundub, et kehvavõitu liimköite tõttu hakkavad raamatust varsti lehed pudenema.
  Sisulise poole pealt on kindlasti tegemist Eesti ettevõtjatele vajaliku raamatuga, sest tööõnnetused ja kehvad töötingimused pole siinmail sugugi harvaesinev teema. Raamatu eessõnas märgitaksegi, et ?Ergonoomiliste soovituste? eesmärk on aidata kaasa ergonoomika rakendamisele eriti keskmistes ja väikeettevõtetes, pakkudes neile lihtsaid ja praktilisi lahendusi, mis ei nõua lisakulutusi.
  Autor: ÄP
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Ain Kivisaar: eksklusiivse kinnisvara kese kolib lähiaastatel Tallinna Manhattanile
Tallinna kinnisvaraturul käib sügisele omaselt vilgas tegevus kõigis segmentides. Huvi püsib jätkuvalt kõrge ka eksklusiivsete elamispindade vastu ning võib prognoosida, et lähiaastate luksuskinnisvara keskmeks saavad lisaks jätkuvalt populaarsele mereäärele ka südalinna kõrghooned, kirjutab Metro Capitali tegevjuht Ain Kivisaar.
Tallinna kinnisvaraturul käib sügisele omaselt vilgas tegevus kõigis segmentides. Huvi püsib jätkuvalt kõrge ka eksklusiivsete elamispindade vastu ning võib prognoosida, et lähiaastate luksuskinnisvara keskmeks saavad lisaks jätkuvalt populaarsele mereäärele ka südalinna kõrghooned, kirjutab Metro Capitali tegevjuht Ain Kivisaar.
Ignitise tulemusi kergitas kõrge elektrihind
Üheksa kuuga on Leedu energiaettevõte Ignitis kasvatanud käivet 34%, selgub börsiteatest.
Üheksa kuuga on Leedu energiaettevõte Ignitis kasvatanud käivet 34%, selgub börsiteatest.
Saku Õlletehase omanik kasvatas käivet
Saku Õlletehase emafirma Carlsberg Grupp kasvatas kolmandas kvartalis käivet.
Saku Õlletehase emafirma Carlsberg Grupp kasvatas kolmandas kvartalis käivet.
Keskpank: ettevõtetel on taas raskusi oskustöötajate leidmisega
Koroonakriisist taastumine on Eestis tekitanud struktuurse tööpuuduse: töötute arv püsib kõrgel hoolimata vabade töökohtade arvu kasvust, mille tagajärjel kasvab surve värvata inimesi välismaalt.
Koroonakriisist taastumine on Eestis tekitanud struktuurse tööpuuduse: töötute arv püsib kõrgel hoolimata vabade töökohtade arvu kasvust, mille tagajärjel kasvab surve värvata inimesi välismaalt.