• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Libe ja lumine kõnitee toob trahvid

  Vastavalt Tallinna linna heakorraeeskirjadele on omanikud või kasutajad kohustatud kõnniteedel tegema libedusetõrjet ning koristama sealt lume ja jää. Heakorraeeskirjad kehtivad kogu Tallinna territooriumil ja seda nii juriidilistele kui ka füüsilistele isikutele, seega kohustavad need ka ettevõtete omanikke oma asutuse territooriumi korras hoidma.
  Heakorraeeskirjade mittetäitmise korral on ette nähtud aga trahvid. Vastavalt Kohaliku omavalitsuse korralduse seaduse § 66 võib heakorraeeskirjade rikkumise eest karistatada rahatrahviga kuni 100 trahviühikut. Sama teo eest, kui selle on toime pannud juriidiline isik, - karistatakse rahatrahviga kuni 20 000 krooni.
  Tallinna linnavalitsuse avalike suhete osakonna peaspetsialisti Margit Tamme sõnul on trahviühiku suurus määratud Karistusseadustiku § 47, selle kohaselt võib kohtuväline menetleja väärteo eest kohaldada rahatrahvi kolm kuni kolmsada trahviühikut. Trahviühik on rahatrahvi baassumma, mille suurus on 60 krooni.
  2001 aastal tehti Tallinnas heakorraeeskirjade rikkumise eest ettekirjutusi 3056, protokolle 25 ja trahve 35.
  Tööinspektsiooni avalike suhete juhi Tõnu Vare sõnul saaksid ka nemad põhimõtteliselt libeda asutuse territooriumi eest teha selle omanikule trahvi, kuid siiani pole selleni veel jõutud. ?Trahvidega hakkame me tegelema tavaliselt alles surmajuhtumi või korduva rikkumise korral, muudel juhtudel piirdume me tavaliselt hoiatusega,? kinnitas ta.
  Täiendavad kahjunõuded võivad olla ka inimestel, kes oma luumurru tagajärjel tekkinud kulud ja kahju nõuavad sisse selle territooriumi valdajalt, kelle koristusala õnnetus juhtus.
  Majaomanikel ja kruntide valdajatel tasub ka meeles pidada, et kõnniteedel tohib libedust tõrjuda üksnes liiva või graniidikillustikuga, sest soola ja tuha kasutamine pole soovitatav. See on tingitud sellest, et need mõjuvad kahjulikult teega piirnevatele haljasaladele ja rikuvad jalatseid.
  Suuremate tänavate korrashoid on vähemalt Tallinnas jaotatud kommunaalameti ja linnaosade valitsuste vahel. Ühissõidukitega kaetud tänavate puhastamise eest vastutab Tallinnas kommunaalamet, ülejäänud tänavate puhastamist kontrollivad aga linnaosad. Sõiduteede puhastamisel on Tallinn jagatud viieks puhastuspiirkonnaks, mida teenindavad lepingulised firmad. Käesoleval aastal on nendeks AS Vare ning AS Jaakson & KO.
  Nullilähedastel temperatuuridel kasutatakse tänavate libedusetõrjel üldjuhul soola, miinus seitsmest madalama temperatuuri korral aga soola ja liiva segu ning alla miinus 18 kraadi puistematerjalidena liiva ja killustikku.
  Kokku on Tallinnas ligi 8,5 miljonit ruutmeetrit linnatänavaid, millest kommunaalametipoolsete puhastuslepingutega on kaetud umbes pool.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Mihkel Nestor: kahetoalistele korteritele varsti enam ostjaid ei leidu
Tohutu muutus demograafias avaldab kinnisvaraturule aasta-aastalt üha suuremat mõju, nii et tekib küsimus, kas praegustel kahetoaliste korterite omanikel on tulevikus suuremale pinnale kolides enam turgu vana mahamüümiseks, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor.
Tohutu muutus demograafias avaldab kinnisvaraturule aasta-aastalt üha suuremat mõju, nii et tekib küsimus, kas praegustel kahetoaliste korterite omanikel on tulevikus suuremale pinnale kolides enam turgu vana mahamüümiseks, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor.
Dow Jones lõpetas nädala ajaloolise tipptulemusega
Dow Jonesi tööstuskeskmine tõusis täna 0,21% ja sulgus 35 677,02 punktil, mis on ajaloo kõrgeim tulemus.
Dow Jonesi tööstuskeskmine tõusis täna 0,21% ja sulgus 35 677,02 punktil, mis on ajaloo kõrgeim tulemus.
Balti jahuveskite suurost jõudis kolme konkurentsiametisse
Tehing, millega jahutootja Tartu Mill omandab Leedu Baltic Milli, jõudis kolme riigi konkurentsiametite kätte.
Tehing, millega jahutootja Tartu Mill omandab Leedu Baltic Milli, jõudis kolme riigi konkurentsiametite kätte.
Raadiohommikus: olukord Lätis, Chemi-Pharmi uus tehas ja kõige edukamad turundajad
Reedeses raadiohommikus räägime värske turunduse TOPi võitjatega: külas on kommunikatsioonibüroo Powerhouse juht Janek Mäggi, reklaamiagentuuri Tank omanik Joel Volkov, meediaagentuuri Httpool Eesti juht Kerttu Talvik ja Postimees Grupi juht Toomas Tiivel.
Reedeses raadiohommikus räägime värske turunduse TOPi võitjatega: külas on kommunikatsioonibüroo Powerhouse juht Janek Mäggi, reklaamiagentuuri Tank omanik Joel Volkov, meediaagentuuri Httpool Eesti juht Kerttu Talvik ja Postimees Grupi juht Toomas Tiivel.