Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Libe ja lumine kõnitee toob trahvid

  Vastavalt Tallinna linna heakorraeeskirjadele on omanikud või kasutajad kohustatud kõnniteedel tegema libedusetõrjet ning koristama sealt lume ja jää. Heakorraeeskirjad kehtivad kogu Tallinna territooriumil ja seda nii juriidilistele kui ka füüsilistele isikutele, seega kohustavad need ka ettevõtete omanikke oma asutuse territooriumi korras hoidma.
  Heakorraeeskirjade mittetäitmise korral on ette nähtud aga trahvid. Vastavalt Kohaliku omavalitsuse korralduse seaduse § 66 võib heakorraeeskirjade rikkumise eest karistatada rahatrahviga kuni 100 trahviühikut. Sama teo eest, kui selle on toime pannud juriidiline isik, - karistatakse rahatrahviga kuni 20 000 krooni.
  Tallinna linnavalitsuse avalike suhete osakonna peaspetsialisti Margit Tamme sõnul on trahviühiku suurus määratud Karistusseadustiku § 47, selle kohaselt võib kohtuväline menetleja väärteo eest kohaldada rahatrahvi kolm kuni kolmsada trahviühikut. Trahviühik on rahatrahvi baassumma, mille suurus on 60 krooni.
  2001 aastal tehti Tallinnas heakorraeeskirjade rikkumise eest ettekirjutusi 3056, protokolle 25 ja trahve 35.
  Tööinspektsiooni avalike suhete juhi Tõnu Vare sõnul saaksid ka nemad põhimõtteliselt libeda asutuse territooriumi eest teha selle omanikule trahvi, kuid siiani pole selleni veel jõutud. ?Trahvidega hakkame me tegelema tavaliselt alles surmajuhtumi või korduva rikkumise korral, muudel juhtudel piirdume me tavaliselt hoiatusega,? kinnitas ta.
  Täiendavad kahjunõuded võivad olla ka inimestel, kes oma luumurru tagajärjel tekkinud kulud ja kahju nõuavad sisse selle territooriumi valdajalt, kelle koristusala õnnetus juhtus.
  Majaomanikel ja kruntide valdajatel tasub ka meeles pidada, et kõnniteedel tohib libedust tõrjuda üksnes liiva või graniidikillustikuga, sest soola ja tuha kasutamine pole soovitatav. See on tingitud sellest, et need mõjuvad kahjulikult teega piirnevatele haljasaladele ja rikuvad jalatseid.
  Suuremate tänavate korrashoid on vähemalt Tallinnas jaotatud kommunaalameti ja linnaosade valitsuste vahel. Ühissõidukitega kaetud tänavate puhastamise eest vastutab Tallinnas kommunaalamet, ülejäänud tänavate puhastamist kontrollivad aga linnaosad. Sõiduteede puhastamisel on Tallinn jagatud viieks puhastuspiirkonnaks, mida teenindavad lepingulised firmad. Käesoleval aastal on nendeks AS Vare ning AS Jaakson & KO.
  Nullilähedastel temperatuuridel kasutatakse tänavate libedusetõrjel üldjuhul soola, miinus seitsmest madalama temperatuuri korral aga soola ja liiva segu ning alla miinus 18 kraadi puistematerjalidena liiva ja killustikku.
  Kokku on Tallinnas ligi 8,5 miljonit ruutmeetrit linnatänavaid, millest kommunaalametipoolsete puhastuslepingutega on kaetud umbes pool.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Olulisemad lood

Ootamatult sügav majanduslangus paneb prognoose ümber tegema
Euroopa Liidu kõige sügavam majanduslangus Eestis ületas analüütikute kartusi ning paneb ümber hindama ka lähiaja prognoose, kuid paar kummalist näitajat annab alust arvata, et äkki korrigeeritakse SKP numbrit tulevikus ülespoole.
Euroopa Liidu kõige sügavam majanduslangus Eestis ületas analüütikute kartusi ning paneb ümber hindama ka lähiaja prognoose, kuid paar kummalist näitajat annab alust arvata, et äkki korrigeeritakse SKP numbrit tulevikus ülespoole.
Mihkel Nestor: majandus langeb veel mõnda aega
Kuigi ettevõtete käibed kasvavad mühinal, siis SKP hoopis väheneb ja seda ka järgnevatel kvartalitel, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor.
Kuigi ettevõtete käibed kasvavad mühinal, siis SKP hoopis väheneb ja seda ka järgnevatel kvartalitel, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor.
USA aktsiaturud sattusid hea töötururaporti peale segadusse
USA aktsiaturud sulgusid eri suundades ja andsid segaseid signaale pärast värsket töötururaportit, mille kohaselt on tööpuudus endiselt ülimadal ja uusi töötajaid palgatakse prognoositust enam.
USA aktsiaturud sulgusid eri suundades ja andsid segaseid signaale pärast värsket töötururaportit, mille kohaselt on tööpuudus endiselt ülimadal ja uusi töötajaid palgatakse prognoositust enam.
Reaalajas börsiinfo
Suures kahjumis Operaili kaubaveod on tänavu vähenenud poole võrra
Riigile kuuluva raudteevedude ettevõtte Operail kaubamahud on Vene sõja tõttu kokku kuivanud ning kasumi asemel vaatab esimese 9 kuu tulemustest vastu 3,5 miljoni euro suurune kahjum.
Riigile kuuluva raudteevedude ettevõtte Operail kaubamahud on Vene sõja tõttu kokku kuivanud ning kasumi asemel vaatab esimese 9 kuu tulemustest vastu 3,5 miljoni euro suurune kahjum.
Värbajad annavad nõu: mida teha, kui turul pole sobivat töötajat?
Kui tööjõuturul ei leidu sobivat kandidaati, siis ei tasu värbajal kindlasti hakata potentsiaalset töötajat nii-öelda “ilustama”, rääkis Grant Thorntoni personaliteenuste juhtiv nõustaja Airi Neemre saates “Kasvukursil”.
Kui tööjõuturul ei leidu sobivat kandidaati, siis ei tasu värbajal kindlasti hakata potentsiaalset töötajat nii-öelda “ilustama”, rääkis Grant Thorntoni personaliteenuste juhtiv nõustaja Airi Neemre saates “Kasvukursil”.
Head uudised tulevad Zaporižžjast: Vene väed taanduvad
Sõda Lõuna-Ukrainas koondub sealsetele maanteedele, Donetskis käivad tihedad lahingud Bahmuti pärast ning Zaporižžja oblastis on Vene väed sunnitud taganema.
Sõda Lõuna-Ukrainas koondub sealsetele maanteedele, Donetskis käivad tihedad lahingud Bahmuti pärast ning Zaporižžja oblastis on Vene väed sunnitud taganema.
Euroopa Liit kehtestas viimaks Vene naftale hinna ülempiiri Uuendatud: USA kehtestab sama ülempiiri
Pärast pikki vaidlusi otsustas Euroopa Liit kehtestada Vene toornaftale hinna ülempiiri 60 dollarit barrel. USA teatas samuti ülempiiriga ühinemisest.
Pärast pikki vaidlusi otsustas Euroopa Liit kehtestada Vene toornaftale hinna ülempiiri 60 dollarit barrel. USA teatas samuti ülempiiriga ühinemisest.

Olulisemad lood

NBA lubab pensionifondidel klubide omanikeks olla
USA tippkorvpalliliiga NBA otsustas eile lubada pensionifondidel, riiklikel fondidel ja sihtkapitalidel olla korvpalliklubide passiivsed osanikud.
USA tippkorvpalliliiga NBA otsustas eile lubada pensionifondidel, riiklikel fondidel ja sihtkapitalidel olla korvpalliklubide passiivsed osanikud.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.