Raivo Sormunen • 28. oktoober 2002 kell 22:00

Positiivne meeleolu tõstis telekomi

Tallinna börsil liikusid eile aktsiad peamiselt ülespoole. Tublim oli Eesti Telekom, mis sulgus pealpool 82 krooni piiri.

Kuna välisbörsidel on viimastel päevadel süvenenud lootus, et oktoobri alguses sai aktsiaturgude põhi lõplikult ära katsutud, tuleb turule üha juurde senini kõrval seisnud investoreid.

Eile korralikult kerkinud Euroopa börsidel paistis teiste sektorite hulgas suurema tõusuga silma viimaste aastate jooksul enim muserdada saanud tehnoloogiasektor. Nii ka Tallinnas. 17. oktoobril investoreid oma korralikust III kvartali kasumist teavitanud Eesti Telekomi aktsia tõusis eile 3,7, tasemeni 82,61 krooni (5,28 eurot). Väärtpaberi tõusu võis toetada nii tavapärasest märksa suurem kauplemisaktiivsus kui ka käive, mis ulatusid vastavalt 30 tehingu ja 1,1 mln kroonini. Peale kvartalitulemuste avaldamist on aktsia tõusnud kokku 11.

1,1 jagu kosus eile aga möödunud reedel oma rekordilisest kvartalikasumist teavitanud Hansapanga aktsia, mis peatus 221,40 kroonil (14,15 eurot). Erinevalt Eesti Telekomist, mis tõusis eile ühtlaselt terve päeva, saavutas Hansapanga aktsia oma lae päeva esimeste minutitega.

Teiste aktsiate varjus tõusis vaid 400 aktsia suuruse tehingu tulemusena oma uue kõigi aegade kõrgeima hinnatasemeni Merko Ehtituse aktsia. Uus rekordtase kirjutatakse nüüd numbritega 77,45 krooni (4,95 eurot).

Hetkel kuum