• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Positiivne meeleolu tõstis telekomi

  Tallinna börsil liikusid eile aktsiad peamiselt ülespoole. Tublim oli Eesti Telekom, mis sulgus pealpool 82 krooni piiri.
  Kuna välisbörsidel on viimastel päevadel süvenenud lootus, et oktoobri alguses sai aktsiaturgude põhi lõplikult ära katsutud, tuleb turule üha juurde senini kõrval seisnud investoreid.
  Eile korralikult kerkinud Euroopa börsidel paistis teiste sektorite hulgas suurema tõusuga silma viimaste aastate jooksul enim muserdada saanud tehnoloogiasektor. Nii ka Tallinnas. 17. oktoobril investoreid oma korralikust III kvartali kasumist teavitanud Eesti Telekomi aktsia tõusis eile 3,7, tasemeni 82,61 krooni (5,28 eurot). Väärtpaberi tõusu võis toetada nii tavapärasest märksa suurem kauplemisaktiivsus kui ka käive, mis ulatusid vastavalt 30 tehingu ja 1,1 mln kroonini. Peale kvartalitulemuste avaldamist on aktsia tõusnud kokku 11.
  1,1 jagu kosus eile aga möödunud reedel oma rekordilisest kvartalikasumist teavitanud Hansapanga aktsia, mis peatus 221,40 kroonil (14,15 eurot). Erinevalt Eesti Telekomist, mis tõusis eile ühtlaselt terve päeva, saavutas Hansapanga aktsia oma lae päeva esimeste minutitega.
  Teiste aktsiate varjus tõusis vaid 400 aktsia suuruse tehingu tulemusena oma uue kõigi aegade kõrgeima hinnatasemeni Merko Ehtituse aktsia. Uus rekordtase kirjutatakse nüüd numbritega 77,45 krooni (4,95 eurot).
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Mihkel Nestor: kahetoalistele korteritele varsti enam ostjaid ei leidu
Tohutu muutus demograafias avaldab kinnisvaraturule aasta-aastalt üha suuremat mõju, nii et tekib küsimus, kas praegustel kahetoaliste korterite omanikel on tulevikus suuremale pinnale kolides enam turgu vana mahamüümiseks, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor.
Tohutu muutus demograafias avaldab kinnisvaraturule aasta-aastalt üha suuremat mõju, nii et tekib küsimus, kas praegustel kahetoaliste korterite omanikel on tulevikus suuremale pinnale kolides enam turgu vana mahamüümiseks, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor.
Dow Jones lõpetas nädala ajaloolise tipptulemusega
Dow Jonesi tööstuskeskmine tõusis täna 0,21% ja sulgus 35 677,02 punktil, mis on ajaloo kõrgeim tulemus.
Dow Jonesi tööstuskeskmine tõusis täna 0,21% ja sulgus 35 677,02 punktil, mis on ajaloo kõrgeim tulemus.
Riik viib lennufirmad ühe tiiva alla
Valitsus andis majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumile heakskiidu alustada ettevalmistusi uue lennunduskontserni loomiseks, mis ühendab Nordica, Regional Jeti (ärinimi Xfly) ja Transpordi Varahalduse ühe katuse alla.
Valitsus andis majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumile heakskiidu alustada ettevalmistusi uue lennunduskontserni loomiseks, mis ühendab Nordica, Regional Jeti (ärinimi Xfly) ja Transpordi Varahalduse ühe katuse alla.
Euroopa liidrid annavad Poolale viimase võimaluse
Poola peaminister Mateusz Morawiecki saabus täna Brüsselisse kaitsma oma riigi justiitsreforme, kuid võib homme Euroopa Liidu tippkohtumiselt lahkuda trahvide ning kohtukutsega.
Poola peaminister Mateusz Morawiecki saabus täna Brüsselisse kaitsma oma riigi justiitsreforme, kuid võib homme Euroopa Liidu tippkohtumiselt lahkuda trahvide ning kohtukutsega.