• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Tarbijate usalduse langus USA börsid kiiresse langusse

  Oktoobrikuu tarbijausaldusindeksi eel peaaegu liikumatult seisnud USA börs hakkas peale indeksi saabumist täna kiiresti langema.

  Conference Boardi poolt igakuiselt arvutatav tarbijausaldusindeks kukkus oktoobris juba viiendat kuud järjest. Seekord tasemeni 79,4 punkti. Numbri seletab paremini lahti fakt, et analüütikud ootasid indeksi kukkumist septembri 94 punktilt oktoobris 90 punktini ning et praegune indeksi tase on viimase üheksa aasta madalaim.
  Indeksi arvutamisel küsitletakse 5000 USA majapidamist ning saadud resultaat annab indikaatori kuidas eratarbijad ennast hetkel ja tulevikus tunda võiksid.
  Tarbijate usaldus on tähtis seepärast, et eratarbimine annab kaks kolmandikku riigi sisemajanduslikust koguproduktist.
  Madalale kukkunud indeks näitab inimeste hirmu ja muret tööturu, Iraagi suunalise sõja võimaliku puhkemise kui ka aastaid virelenud aktsiaturu tõttu, mis on kahandanud oluliselt inimeste varandust.
  Kell 17:50 liikus Dow Jones tööstuskeskmine 8211 punktil ehk 1,9% miinuses, samas kui Nasdaqi koondindeks oli odavnenud 2,4%, olles taandunud 1284 punktini.
  Ainsa Dow Jones indeksi liikmena oli selleks kellaks plussis tarbekaupu tootev Procter Gamble, kelle kvartalimüügimaht ületas analüütikute prognoose ning kes näitas kolmandiku võrra suuremat kasumit kui aasta tagasi.
  Väärtpaber liikus kell 17:50 täpsemalt 2% plussis, tasemel 87,50 dollarit.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Saksa majandusajakirjanik valimiste eel: taastame Hansa Liidu!
Miks ei võiks Tallinn, Riia, Bremen ja Hamburg, aga ka teised endised hansalinnad puhuda uuesti elu sisse kunagisele Hansa Liidule? See oleks uut tüüpi linnade ja ettevõtete liit, mida juhiks mitte nostalgia, vaid soov astuda vastu Hiina hegemoniaalsetele ambitsioonidele Euroopas, kirjutab Saksamaa majandusajakirjanik Manfred Sieg (Sieg-Tech).
Miks ei võiks Tallinn, Riia, Bremen ja Hamburg, aga ka teised endised hansalinnad puhuda uuesti elu sisse kunagisele Hansa Liidule? See oleks uut tüüpi linnade ja ettevõtete liit, mida juhiks mitte nostalgia, vaid soov astuda vastu Hiina hegemoniaalsetele ambitsioonidele Euroopas, kirjutab Saksamaa majandusajakirjanik Manfred Sieg (Sieg-Tech).
Sigade hinnad kukkusid Hiinas tagasi maa peale
Pärast kahe aasta pikkust perioodi kõrgeid sealiha hindu seisab Hiina silmitsi vastupidise probleemiga: sealiha on nüüd ligikaudu poole odavam, vahendab Wall Street Journal.
Pärast kahe aasta pikkust perioodi kõrgeid sealiha hindu seisab Hiina silmitsi vastupidise probleemiga: sealiha on nüüd ligikaudu poole odavam, vahendab Wall Street Journal.
Elektrienergia hinnatõus paneb aina rohkem kodusele päikeseenergia-jaamale mõtlema
Juba neljas kuu järjest näeme väga olulist elektrienergia hinnatõusu ning arvestades kasvavat nõudlust elektrienergia järele ja tootmise liikumist 100% süsinikuvabaduse suunas, pole odavnemist ka lähitulevikus näha.
Juba neljas kuu järjest näeme väga olulist elektrienergia hinnatõusu ning arvestades kasvavat nõudlust elektrienergia järele ja tootmise liikumist 100% süsinikuvabaduse suunas, pole odavnemist ka lähitulevikus näha.
Leedu soovitab lahti saada Hiina telefonidest Eesti seisukoht: meil pole põhjust Leedu leidudes kahelda
Leedu kaitseminister soovitas inimestel vältida Hiina telefonide ostmist ja ära visata need, mis juba olemas on, sest avastas sinna sisse ehitatud tsensorlahenduse, kirjutab Reuters. RIA peadirektori asetäitja Gert Auväärti sõnul ei ole RIA sarnaseid analüüse läbi viinud, kuid neil pole põhjust Leedu riikliku küberjulgeoleku keskuse raportis ja leidudes kahelda.
Leedu kaitseminister soovitas inimestel vältida Hiina telefonide ostmist ja ära visata need, mis juba olemas on, sest avastas sinna sisse ehitatud tsensorlahenduse, kirjutab Reuters. RIA peadirektori asetäitja Gert Auväärti sõnul ei ole RIA sarnaseid analüüse läbi viinud, kuid neil pole põhjust Leedu riikliku küberjulgeoleku keskuse raportis ja leidudes kahelda.