• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Uue krundi variant Harku järve ääres

  Võtmelahenduse kadalipp jätkub ning kestab optimistlike oletuste kohaselt veel järgmise aasta augustini, sest talve hakul ehitama ei hakata. Kuna Maarjamäe Maja müüs esialgu valitud krundi Kuslapuu 17 maha ning nendega enam mõlemale poolele sobivat lahendust ei leitud, siis valiti uueks koostööpartneriks EHT Projekt.
  Uus, hinnalt paslikum krunt leiti Harku järve kaldalt, Väike-Õismäe ja Rocca al Mare külje alt Gilde elamurajoonist. Praegu on silma heidetud lausa kahele platsile. Ligi 1,5miljonilisele majale sobib 642 000- või 669 000kroonine hind (sisaldab kõiki liitumisi) oluliselt paremini, moodustades tõepoolest umbes kolmandiku maja hinnast. Eelmine krunt ise maksis juba üle miljoni.
  Gilde detailplaneering valmis neli aastat tagasi ning vajab nüüd mõneti ümbertegemist ? detailplaneeringus ettenähtud katusekalle ei lubaks praeguse seisuga selles piirkonnas lamekatusega maja ehitada. Praegu oodataksegi linnavalitsusest luba detailplaneeringut valitud kahe krundi puhul selles osas muuta. Pärast loa saamist ootab ees uue sidumisprojekti tegemine ning talvel otsitakse ka ehitaja. Ehitamine peaks lahti minema märtsis ning maja valmima augustis. Müümisega hakkaks tegelema maa omanik EHT Projekt.
  ?See krunt peaks oluliselt paremini kokku minema arhitektide mõttega, et maja võiks asuda Tallinna lähedal, vaikses ja looduslikult kenas kohas,? kommenteerib Optiroci kontseptsiooni müügijuht Aare Maidla.
  Uus Maa maakleri Siim Mesila hinnangul on tegemist hinnalt keskklassile pisut kalli krundiga. ?Sellise hinnaga krunte on praegu päris palju saadaval ja ilmselt on siis ostjad huvitatud esialgu teistest piirkondadest,? kommenteerib Mesila. Samuti hindab ta nelja aasta pikkust kruntide müümist pisut pikaks. ?Ise ma muidugi näidismaja sellisesse kohta ei ehitaks, kuid võib-olla pole neil müügiaeg fikseeritud,? ütleb ta ja lisab, et kümne aasta pärast on see piirkond kindlasti maha müüdud ja täis ehitatud. q
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Neeme Korv: kui läheks antiutoopia asemel hoopis ... restorani
Kui leiame rohtu sügis- ja koroonamasenduse vastu, kasvatame endas enesekindlust ja suudame vastu seista ka antiutoopiale. Äripäeva arvamustoimetuse juht Neeme Korv pakub retsepti, mis lisaks toetab ettevõtlust.
Kui leiame rohtu sügis- ja koroonamasenduse vastu, kasvatame endas enesekindlust ja suudame vastu seista ka antiutoopiale. Äripäeva arvamustoimetuse juht Neeme Korv pakub retsepti, mis lisaks toetab ettevõtlust.
Balti börsid lõpetasid nädala tugeva käibe- ja tõusupäevaga
Balti börsiindeks Baltic Benchmark sulgus eilsega võrreldes 1,17% kõrgemal ja ka põhinimekirja käive ületas Enefit Greeni abiga kaks korda keskmist.
Balti börsiindeks Baltic Benchmark sulgus eilsega võrreldes 1,17% kõrgemal ja ka põhinimekirja käive ületas Enefit Greeni abiga kaks korda keskmist.
Euroopa liidrid soovivad Poola küsimuse jätta komisjonile lahendada
Kuigi pea kõik Euroopa Liidu tippkohtumisele kogunenud liikmesriikide valitsusjuhid avaldasid muret Poolas õigussüsteemi sõltumatuse pärast, siis ei soovi enamik ELi liidritest leida lahendust tippkohtumise laua taga, vaid leiavad, et tüli peaks lahendama Ursula von der Leyeni juhitav Euroopa Komisjon.
Kuigi pea kõik Euroopa Liidu tippkohtumisele kogunenud liikmesriikide valitsusjuhid avaldasid muret Poolas õigussüsteemi sõltumatuse pärast, siis ei soovi enamik ELi liidritest leida lahendust tippkohtumise laua taga, vaid leiavad, et tüli peaks lahendama Ursula von der Leyeni juhitav Euroopa Komisjon.
Soome mõjukas majandusjuht sai maksuparadiisi tulu varjamise eest aasta tingimisi
Soome esimese astme kohtus mõistis aastase tingimisi vanglakaristuse laevafirma Finnlinesi endisele tegevjuhile ja Nokia Matkapuhelimet endisele juhile Antti Lagerroosile ulatusliku maksupettuse eest.
Soome esimese astme kohtus mõistis aastase tingimisi vanglakaristuse laevafirma Finnlinesi endisele tegevjuhile ja Nokia Matkapuhelimet endisele juhile Antti Lagerroosile ulatusliku maksupettuse eest.