• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Neli aktsiat tõusis oktoobris üle 10

  Oktoobrikuu oli kodubörsil investeerijatele hea kuu. Äripäeva indeks tõusis 1,9. Tõusvad aktsiad edestasid langejaid suhtega 8 : 5.
  Suurim tõusja oli Klementi aktsia, mis tõusis kuuga 28,8. Järgnesid 16,1 tõusuga Estiko ja 14 kasvuga Kalevi aktsia. Suure turuväärtusega aktsiatest oli parimaks investeeringuks Eesti Telekomi aktsia, mis tõusis 10,5. Hansapanga aktsia tõusis 6,7.
  Suurima kukkumise tegi kuuga läbi Viisnurga aktsia, mis kaotas 12,8 väärtusest. Viisnurka on juba pikemat aega rõhunud kehvad kvartalitulemused. Norma aktsia langes 8,7. Varem sel aastal võimsat tõusu teinud Merko Ehituse aktsia ei saavutanud midagi. Suure tõusuga rahvast hullutanud EVP pidi kuuga vastu võtma 2,8 languse.
  Võrreldes välisturgudega polnud meil suuremat asi kuu. Dow? tööstuskeskmine tõusis samal ajal 10,6, S&P 500 aga 8,6. Saksamaa aktsiaturg tõusis samal ajal 13,9, Briti oma 8,5, Rootsi 14,7 ja Soome 17,3. Need turud olid erinevalt Eestist varem kõvasti kukkunud.
  Reedel oli meie börsil taas vaikne päev. Kokku tehti 86 tehingut 4,857 mln kroonise käibega. Poole tehingutest andis Norma aktsia, mis tõusis 0,25 protsenti, 62,74 kroonini. Norma oli 1,15 mln krooniga suurima käibega aktsia. Päeva tegija oli erastamisväärtpaber, seda eelkõige käibe osas. Paber andis 38 börsi päevakäibest ehk 4,87 mln krooni. EVP hind langes 1,43 protsenti, 0,862 kroonini.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Egle Heinsar: edukas Eesti algab vaesteta ühiskonnast – 220 eurot kuus kõige haavatavamatele
Tõeliselt edukas riik saame olla alles siis, kui meil pole vaeseid. Kui me ei jõua teha tervet kodanikupalka, tehkem sellest veerandki – kõige haavatavamale ühiskonnakihile, kirjutab sotsiaaldemokraat Egle Heinsar arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Tõeliselt edukas riik saame olla alles siis, kui meil pole vaeseid. Kui me ei jõua teha tervet kodanikupalka, tehkem sellest veerandki – kõige haavatavamale ühiskonnakihile, kirjutab sotsiaaldemokraat Egle Heinsar arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Euroopa aktsiad on heitlikku nädalat lõpetamas langusega
Euroopa aktsiaturud on lõpetamas heitlikku nädalat napi langusega vaatamata sellele, et päeva alustati enam kui pooleprotsendilise tõusuga. Investorid muretsevad eelkõige koroonaviiruse omikronitüve pärast, vahendab Reuters.
Euroopa aktsiaturud on lõpetamas heitlikku nädalat napi langusega vaatamata sellele, et päeva alustati enam kui pooleprotsendilise tõusuga. Investorid muretsevad eelkõige koroonaviiruse omikronitüve pärast, vahendab Reuters.
Kinnisvarabüroo: novembris olid Tallinna korteriturul rekordilised nii hind kui tehingute koguarv
Novembris Tallinnas müüdud korterite keskmine ruutmeetri hind tõusis rekordilise 2452 euroni, mis on 3% võrra suurem oktoobriga võrreldes. Kokku müüdi Tallinnas 1098 korterit, mis on viimase 15 aasta suurim tehingute arv, teatas kinnisvarabüroo 1Partner pressiteate vahendusel.
Novembris Tallinnas müüdud korterite keskmine ruutmeetri hind tõusis rekordilise 2452 euroni, mis on 3% võrra suurem oktoobriga võrreldes. Kokku müüdi Tallinnas 1098 korterit, mis on viimase 15 aasta suurim tehingute arv, teatas kinnisvarabüroo 1Partner pressiteate vahendusel.
Rainer Vakra lahkub Tallinna Soojusest ja asub juhtima keskkonnaametit Rainer Vakra: keskkond on minu elu ja kirg
Tallinna Soojuse juhatajana töötav Rainer Vakra asub uuest aastast tööle keskkonnaameti peadirektorina.
Tallinna Soojuse juhatajana töötav Rainer Vakra asub uuest aastast tööle keskkonnaameti peadirektorina.